The news is by your side.

Zvonurile bizare din umbra atentatului din timpului maratonului din Boston

0

America a fost încă o dată cutremurată de un nou atac terorist petrecut în timpul maratonului din Boston. S-au înregistrat trei explozii diferite, petrecute la câteva ore distanță una de cealaltă și conform informațiilor actuale 4 oameni au murit și peste 130 au fost răniți.

Acest atentat cu bombă este cel mai mare petrecut de la celebrul eveniment de la Word Trade Center, când turnurile gemene ale Americii au fost puse la pământ. Bilanțul victimelor continuă să crească de la oră la oră, iar autoritățile din Boston și-au unificat eforturile pentru a limita pierderea vieților, dar și descoperirea teroriștilor care au pus la cale acest măcel.

Președintele , Barack Obama, le-a promit americanilor, într-o conferință de presă, că autoritățile vor face tot posibilul pentru a-i identifica pe cei care se fac vinovați de acest atentat. La prima vedere, mai mulți analiști au aruncat vina asupra talibanilor pakistanezi, dar această grupare, apropiată de Al-Qaida, a făcut un comunica public prin care își absolvă vina.

Specialistul CNN, Peter Bergen , este de părere că atentatul din Boston se poate atribui grupării Al-Qaida sau chiar extremiștilor. În cazul în care bombele au fost dotate cu un dispozitiv de peroxid de oxigen atunci mai mult ca sigur că această grupare este în spatele masacrului din Boston.

atentat-boston Zvonurile bizare din umbra atentatului din timpului maratonului din Boston

De asemenea, există anumiţi analiști americani care susțin că atentatul ar fi putut fi efectuat de o grupare americană care refuză să mai plătească taxele. În condițiile în care maratonul din Boston este organizat de Ziua Patrioților, începând cu anul 1897, atunci există posibilitatea ca o grupare contestatară a regimului Obama să fi tras un semnal de alarmă.

Un suspect arestat?

Poliția din Boston a infirmat că un suspect a fost arestat. Suspectul este de origine saudită și că el ar fi fost în spatele amplasării unei dintre bombe. Această informație a fost negată de purtătorul de cuvânt al Poliției din Boston, dar reporterii CNN l-au identificat pe suspect, care este momentan internat într-un spital, unde este păzit de agenții de poliție.

Zvonuri incredibile

Cu puțin timp înaintea începerii maratonului, martorii oculari au declarat pentru Boston Globe că mai mulţi polițiști locali însoțiți de câini căutau parcă bombele instalate înaintea liniei de start și celei de sosire. Aceste informații au fost negate de către autoritățile locale, care împreună cu reprezentanții FBI-ului au declarat că nu au avut habar despre bombele artizanale care au explodat la Boston. Nu toată lumea este de aceeaşi părere cu declarațiile făcute de autorități pentru că nivelul de securitate a fost extrem de mare. Acest fapt certifică ideea că autoritățile locale au avut habar că un atac terorist urma să se întâmple și cu toate acestea nu au oprit maratonul?

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și