ZONE INTERZISE: Locuri de pe Terra care ascund cele mai mari secrete

Suntem obișnuiți să considerăm bazele militare din SUA, locurile cele mai secrete și mai bine păzite din lume. În realitate, există locuri la fel de misterioase și bine păzite, unde turiștii au accesul interzis, pe o rază de câțiva zeci de kilometri.

Lângă Berna, Elveția, există un buncăr care poate adăposti mai multe mii de persoane, timp de șase luni. Buncărul a fost construit în anii 70, în timpul războiului rece și este dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a supraviețui. Buncărul a fost ținut secret, până în anul 2004, când doi jurnaliști de investigație l-au descoperit.

Se spune că, sub Palatul Federal din Berna a mai fost construit încă un buncăr, cu o capacitate la fel de mare și care poate oferi protecție timp de un an.

Pripiat este un oraș situat la doi kilometri de Cernobîl. I se mai spune și orașul fantomă, după explozia care a avut loc în aprilie 1986.

ADX este închisoarea cea mai securizată în SUA. Ea se află în Florența, Colorado. Acolo sunt închiși cei mai periculoși criminali și teroriști.

Fiecare deținut trăiește izolat 23 de ore din 24. Printre aceștia se numără Francais Zacharias Moussaoui, teroristul care a participat la atentatele din 11 septembrie 2001, mafiotul, Vincen Basciano, spioni ruși.

Biroul 39 este numele unei organizații secrete care finanțează toate excentricitățile liderului nord coreean. Nu se cunoaște locul unde funcționează. Se crede că este amplasată undeva pe teritoriul Elveției, acolo unde se află conturile secrete ale liderului nord coreean.

loading...

Și România are locurile ei misterioase, interzise publicului. În județul Buzău, lângă localitatea Puțul Vechi există o pădure numită Codrul Todorușelor.

În anii 70, Securitatea a interzis accesul în această pădure. Zona a fost împrejmuită cu un gard de sârmă și păzită de militari. Mulți ani nu s-au cunoscut adevărate motive ale acestei restricții.

Localnicii evitau zona, înainte să intervină Securitatea, pentru că în noaptea de Rusalii, deasupra pădurii se observau niște lumini ciudate. Mai mult, în zonă fuseseră descoperite schelete de o lungime de peste trei metri.

Țăranii care au făcut descoperirea erau în stare de șoc. Au anunțat Miliția și au evitat pădurea, fiind convinși că se întâmplă lucruri anormale. Tot aceștia povesteau că în toiul iernii, în pădure era foarte cald, astfel încât erai obligat să dai jos cojocul.

După anii 90, doi jurnaliști de investigație au intrat în posesia unor documente întocmite de Securitate. În subteranul pădurii, pe o suprafață de opt kilometri pătrați a fost descoperită o rețea de galerii Acestea duceau la niște săli cu o suprafață de 200 de metri.

Arheologii au aproximat vechimea acestor galerii ca fiind de peste 6000 de ani. Ele fuseseră construite cu mult înainte de civilizația geto-dacă.

zone interzise - ZONE INTERZISE: Locuri de pe Terra care ascund cele mai mari secrete

Sub aceste galerii exista un planșeu dintr-un metal care nu a putut fi străpuns. Specialiștii care au cercetat zona au susținut că, în urma măsurătorilor, nivelul de radiație era extrem de ridicat.

Și astăzi, zona este împrejmuită cu gard și din loc în loc există plăcuțe cu Accesul strict interzis.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns