The news is by your side.

Zona tacerii din Mexic, portalul spre o lume paralela?

La doar 400 de kilometri de graniţa cu SUA, în aridul deşert Mexican, se află o zonă protejată în care se petrec o sumedenie de fenomene inexplicabile. După cum puteţi să vă imaginaţi, atât autorităţile mexicane cât şi cele americane păstrează tăcerea atunci când vine vorba despre misterul care planează asupra acestui teritoriu.

A fot numită sugestivZona tăcerii” pentru că niciun sunet şi nicio undă nu se poate propaga în acest perimetru. Pur şi simplu, toate sunetele parcă sunt înghiţite de o entitate invizibilă, sau poate că există un câmp magnetic atât de puternic încât undele nu pot trece de bariera impusă de acesta.

Chiar dacă autorităţile neagă cu vehemenţă existenţa acestei zone, fermierii locali nu sunt de aceeaşi părere. Ei susţin cazona tăcerii” există şi se află la 150 kilometri de oraşul Torreon. În opinia fermierilor, această zonă este populată de spirite demonice care nu lasă niciun sunet să treacă. De asemenea, şopârlele, şerpii, cât şi alte vieţuitoare au forme şi culori ciudate. Comportamentul lor este dubios, cauză pentru care nimeni nu are curaj să traverseze această porţiune.

zona-tacerii-mexic Zona tacerii din Mexic, portalul spre o lume paralela?

În anul 1968, armata americană testat o rachetă şi pentru că a deviat de la ţintă a ajuns în „zona tăcerii„. Atunci şi-a pierdut urma de pe radar şi în ciuda eforturilor nu a mai fost niciodată găsită nicio urmă a existenţei sale. În acea vreme a fost descoperită această zonă ciudată şi anomaliile sale. Bineînţeles că au existat diverşi oameni de ştiinţă care au încercat să explice ceea ce ce petrece acolo, dar nicio teorie nu a fost concludentă.

RevistaMexico Desconocido” a scris că atunci când tehnicienii NASA au ajuns înZona Tăcerii„, pentru a recupera rachetă pierdută, au sfârşit prin a fi foarte interesaţi de compoziţia solului şi înainte de a pleca au luat cu ei tone de nisip, care, de atunci, sunt păstrate într‑o bază secretă a armatei SUA.

Tocmai radioactivitatea prezentă într‑o măsură mult superioară normalului este cauza prezenţei unor şerpi gigantici sau a unor roci cu un colorit foarte puternic, de exemplu, albastru” explică Armân Gomez Barrios, un cercetător care în ultimii ani şi‑a consacrat eforturile încercării de a convinge guvernul mexican să dezvăluie acest secret de stat.

O altă ciudăţenie demnă de luat în calcul este poziţia geografică a zonei misterioase. Ea se află între paralela 26 şi 28, cu alte cuvinte în acea secţiune a Pământului în care se află Potala, sediul istoric al lui Dalai Lama din Tibet, piramidele egiptene, centrul spaţial de la Cape Canaveral şi Triunghiul Bermudelor.

Până în prezent nu se cunosc mai multe detalii despre ceea ce se petrece cu adevărat în zona tăcerii sau poate ca autorităţile păstrează secretul cu sfinţenie din diferite motive, însă, este cert faptul căzona tăcerii” este un alt mister de pe Terra.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și