ZONA ARKAIM, DE LA CIVILIZAȚII MISTERIOASE LA METEORIȚI ȘI ZĂPADĂ ALBASTRĂ

Rusia este un teritoriu vast cu multe mistere nedescifrate. Valea Arkaim este poate cel mai misterios loc din Rusia. Acum 4000 de ani, o civilizație avansată, cu mult celorlalte civilizații, a locuit această zonă. Zona se află în munții Urali. Se consideră că ruinele orașului descoperite în această zonă au fost contemporane cu cele egiptene și babiloniene.

Arheologii au constatat modernitatea construcțiilor. Pereții erau rezistenți la intemperii și impregnați cu substanțe ignifuge. Camerele pentru alimente prezintă sisteme de aerație. Fiecare locuință era alimentată cu apă potabilă, care venea din puțuri subterane. Orașul are forma unor cercuri concentrice. Din avion imaginea este spectaculoasă. Specialiștii susțin că Arkaim nu a fost un simplu oraș. Se presupune că aici era un observator astronomic, un templu, dar și piste pentru aterizare. Arkaim a fost un aeroport spațial.

În interiorul acestor cercuri concentrice se află o piață centrală, în formă de pătrat. Urmele de foc descoperite pe pietrele din această piață, au dus la concluzia că piața era locul unor ritualuri. S-au efectuat numeroase măsurători în interiorul cercurilor concentrice și s-au descoperit fenomene neobișnuite, cum ar fi fluctuații de temperatură și electricitate, variații ale câmpului magnetic Civilizația a dispărut la fel de misterios ca și cea egipteană. Nu se cunosc date despre originile acestei civilizații și despre modul în care a dispărut.

Interesant este faptul că în apropierea orașului Arkim, s-a prăbușit celebrul meteorit din Ural, în februarie 2013.
Meteoritul s-a prăbușit într-un lac din imediata apropiere. O parte din meteorit a putut fi recuperată și analizată de către specialiști. Greutatea meteoritului este de jumătate de tonă. Apa a pătruns în interiorul rocii și s-a produs fenomenul de oxidare. Diametrul meteoritului este de peste 20 de metri, iar vizibilitatea redusă din acest lac, face operațiunea de recuperare a meteoritului să fie extrem de dificilă.

ARKAIM

În Rusia se vorbește despre două ipoteze în cazul acestui meteorit.  Prima ipoteză susține că armata rusă a reușit să producă acest incident, distrugând meteoritul.  A doua variantă vorbește despre o coliziune între meteorit și un OZN.
După acest incident au apărut poze pe care postul de televiziune Vocea Rusiei le-a publicat, în care se observă că meteoritul s-a ciocnit cu un obiect straniu, după care a explodat. Martorii descriu momentul ca fiind în prima fază o explozie puternică, după care a urmat un zgomot uriaș, care a cutremurat pământul și a început o ploaie de meteoriți care au făcute multe victime și pagube materiale.

Loading...

Mai mult, în ianuarie 2015, în această zonă, a căzut o zăpadă de culoare albastră. Meteorologii nu au putut explica fenomenul. Zona Arkaim este plină de mistere neelucidate.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și