Descopera

ZIUA ÎN CARE OMUL A OPRIT CASCADA NIAGARA

Cascada Niagara este situată la granița dintre SUA și Canada și este formată din trei căderi de apă. Două sunt pe teritoriul SUA și a treia, în forma de potcoavă, care este și cea mai spectaculoasă, se află pe teritoriul canadian.

Teritoriul a fost populat de amerindieni care au părăsit zona după ce o boală misterioasă afectase comunitatea. Amerindienii erau convinși că dacă vor sacrifica o fecioară din comunitate, divinitatea îi va ocroti de boli și moarte. A fost aleasă fiica șefului comunității care a fost așezată într-un canoe și aruncată în cascadă. Se spune că fata a supraviețuit puternicei căderi de apă.

În limba amerindiană, Niagara înseamnă marele tunet al apelor. Niagara are o vechime de peste 12000 de ani și s-a format ca urmare a topirii ghețarilor. S-a estimat că într-o secundă cad 2271 de litri.

Prima încercare de a coborî căderea de apă a fost realizată în anul 1901, de Anni Edson Taylor, o femeie în vârstă de 63 de ani care acompaniată de câinele său a făcut această primejdioasă încercare. Taylor a murit în apele învolburate ale cascadei.

În anul 1960, un bărbat împreună cu cei doi nepoți a încercat imposibilul. Bărbatul și unul dintre nepoți au murit. Cel de al doilea nepot s-a salvat cu ajutorul unui colac de salvare.

Să treci căderea de apă a fost și este un vis pentru multe persoane. În anul 1859, Charles Blondin a reușit acest lucru de 17 ori.

loading...

În anul 2012, Nick Valenda a reușit să coboare cascada la cea mai mică distanță de apă. A fost o adevărată minune că a scăpat cu viață.
Pe partea americană, cascada are o lățime de 363 de metri și o înălțime de 21 de metri. Pe partea canadiană are o lungime de 792 de metri și o înălțime de 51 de metri.

În perioada 1931-1954, cascada risca să dispară din cauza pietrelor care cădeau. În numai trei zile, armata americană a construit în regiunea Buffalo un batardou care a oprit temporar apa.

NIAGARA - ZIUA ÎN CARE OMUL A OPRIT CASCADA NIAGARA

Peste 1300 de camioane și mii de soldați au fost implicați în construirea batardoului care a presupus 28000 de tone de nisip și pământ.

loading...
To Top