Bizar

Zigurat descoperit pe Marte

O descoperire importantă a fost efectuată pe Marte odată ce o structură ciudată, care seamănă cu un zigurat, a fost fotografiată. Nu se cunoaște faptul pentru care această structură sumeriană există pe Marte, dar cu siguranță că misterele ascunse ale acestei planete așteaptă să fie descoperite. Acest zigurat demonstrează încă o dată faptul că Planeta Roșie ar fi putut să fie locuită în trecutul său îndepărtat de către civilizații asemănătoare cu cele care și-au consumat istoria și pe Terra.

Ziguratul era o clădire întâlnită la civilizația sumeriană. În forma unei piramide cu multe trepte, ziguratul era de fapt un templu pe care sumerienii îl ridicau în fiecare oraș. Erau construite din lut și argilă, iar structura lor era împărțită în trei sau patru secțiuni. Datorită inundațiilor masive, sumerienii construiau aceste temple destul de înalte, astfel reușeau să rămână uscate indiferent de sezon. Numai ziguratul din Ur a rămas în picioare, deoarece constructorii din epocile mai târzii au învăţat că arderea cărămizilor le va face mai rezistente.

Ziguratul asigura un loc sigur pentru preoţi în caz de inundaţie. Deoarece singurul mod de a intra în templu era pe cele 3 scări, locul era foarte uşor de apărat împotriva spionilor care vroiau să fure ritualurile preoţilor. Aceste ritualuri includeau sacrificarea unor animale şi arderea acestora. Fiecare zigurat făcea parte dintr-un complex care includea o curte, locuri de depozitare a hranei şi mici locuinţe în jurul căruia se construia oraşul.

Așadar, nu putem decât să ne întrebăm ce caută un astfel de templu pe solul marțian? Este oare posibil ca în trecutul îndepărtat ca pe Marte să fi existat viață și diferite civilizaţii care s-au dezvoltat de-a lungul timpului?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top