Take a fresh look at your lifestyle.

Zidul lui Trump, nebunie la superlativ

Președintele Donald Trump a deschis un nou front de luptă împotriva Congresului american, cu privire la finanțarea zidului dintre SUA și Mexic. În 14 februarie 2014, președintele și-a jucat ultima carte, anunțând că zidul o urgență națională.

Decizia sa va declanșa un război juridic între decidenții americani care sunt divizați în două tabere. Pentru construcția unui zid cu o lungime de 88 km sunt necesari 1,3 miliarde de dolari.

Să ne reamintim că în timpul campaniei electorale, construcția zidului a fost una dintre temele majore ale discursului său. Prin construcția zidului se speră să se reducă numărul imigranților clandestini și a traficului de droguri.

Conform surselor de la Casa Albă, președintele Trump este hotărât să folosească toate prerogativele și pârghiile pe care le are pentru a-și pune în aplicare planul. Cei care se opun construcției zidului afirmă că Trump încalcă legile fundamentale ale SUA și are un comportament de monarh.

În timp ce unii senatori, susținători ai lui Trump, reclamă faptul că zidul va asigura securitatea națională a SUA, alți congresmeni se opun proiectului, considerând că Trump face uz de putere.

Mulți analiști consideră că Trump a pierdut bătălia cu Congresul american, deoarece suma alocată, 1,3 miliarde de dolari, este infimă. Construcția unui gard din metal pe o suprafață de 88 km, în condițiile în care ar fi fost necesar un zid cu o lungime de 2000 km, nu va rezolva problema.

Loading...

În prima fază, s-a estimat că pentru construcția zidului sunt necesari 25 miliarde de dolari. Mai târziu, suma a coborât la 5 miliarde. Congresul a aprobat 1,3 miliarde de dolari, o sumă mult prea mică.

cei mai bogați oameni din lume

Frontiera cu Mexicul are o lungime de 3100 km. În prezent, există un zid construit care asigură securitatea de o lungime de 1100 km. Pentru asigurarea securității SUA de invazia clandestină, ar mai fi necesar un zid cu o lungime de 2000 km.

Una dintre soluțiile avansate de susținătorii proiectului este de a utiliza banii proveniți din traficul de droguri în construcția zidului.

loading...

Comentariile sunt închise.