Descopera

Zeitatile Wandjina sau micii omuleti gri

În mitologia aborigenilor din Australia sunt înfățișate diverse zeități în ceea ce specialiştii au numit figurile Wandjina. Acestea sunt de fapt picturi rupestre care înfățișează fii ploii sau ai norilor. Aceste creaturi stranii aduc foarte bine cu extratereştri gri, cei cu corpul firav, capul extrem de mare, ochii bulbucaţi și pielea de un gri intens. Un aspect demn de luat în considerare este că aborigenii care au pictate aceste ființe stranii nu le-au atribuit gura.

picturile Wandjina - Zeitatile Wandjina sau micii omuleti gri

Conform studiilor efectuate în mitologia aborigenă, aceste ființe supranaturale coborau din nori sau din ceruri pentru a-i învăța pe oameni cum să-și culeagă hrana, să o conserve, sau chiar cum să confecționeze diverse obiecte. Aceste spirite evoluate sau zeități venite din îndepărtatul Univers au avut o contribuție fantastică la dezvoltarea omului preistoric. În încercarea cercetătorilor de a stabili vechimea picturilor rupestre, aceștia s-au confruntat cu o problemă gravă. Picturile au fost realizate cu materie organică ceea ce face imposibil marcarea lor în timp.

Wandjina - Zeitatile Wandjina sau micii omuleti gri

Cu toate acestea, un paleontolog a determinat o specie de pasăre gigant, Genyornis, care apare obsesiv în desenele străvechi. Această pasăre a trăit în urmă cu 40.000 de ani pe Terra și astfel desenele din peșterile australiene pot avea o vechime tot atât de mare.

Wandjina2 - Zeitatile Wandjina sau micii omuleti gri

Indiferent de vechimea lor, figurile Wandjina prezintă istoria omenirii și faptul că în trecutul îndepărtat diverse ființe extraterestre au vizitat Pământul și chiar au interacţionat cu oamenii pentru a-i ajuta în dezvoltarea lor. Acest fapt este consemnat în mai toate desenele din peșterile australiene și nu rămâne decât să ne întrebăm unde au dispărut acești extratereștrii și de ce nu ne mai ajută și în prezent pentru ca să trăim o viață corectă?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top