Zeci de petroglife misterioase descoperite pe o plajă din Alaska

În nord-vestul orașului Wrangell, Alaska, se află o plajă pe care se regăsesc zeci de petroglife ciudate. Este numită Plaja Petrogrlifelor și ridică numeroase semne de întrebare în rândul arheologilor.

Oamenii de știință sunt consternați de petroglifele Wrangell pentru că nu se cunoaște origine lor. Până în prezent, au fost descoperite circa 40 de pietre, pe care sunt desenate fie figuri geometrice complexe sau chiar animale mitologice. Aceste petroglife se găsesc pe o plajă din apropierea orașului Wrangell, Alaska, motiv pentru care le-au fost date numele de Petroglifele Wrangell.

Oamenii de știință susțin că au o vechime de câteva mii de ani și că au fost inscripționate sau desenate de către o civilizație care a trăit în zona respectivă.

În urmă cu peste 12.000 de ani, stratul gros de gheață din Alaska a început să se topească și de atunci nivelul mării a început să crească constant. Petroglifele se pot vedea în momentul în care nivelul apei scade considerabil și din acest motiv se crede că au fost realizate în timpuri străvechi, atunci când în acea zonă nu exista apă. Așadar, vechimea lor nu poate fi stabilită cu exactitate și cu atât mai puțin originea, dar cu toate acestea arheologii au reușit să creeze o paralelă între aceste simboluri antice și cele realizate de strămoșii tribului Tlingit.

Asemănările sunt de-a dreptul izbitoare între aceste petroglife și desenele tribului Tlingit, dar acest fapt nu poate să certifice originea lor. Este vorba doar despre o ipoteză.

Arheologii cred că desenele sculptate pe pietre nu au o însemnătate aparte, ci pur și simplu erau folosite drept marcaje ale zonei. Ele aveau rolul să-i anunțe pe pescari de zonele bogate în pește și pe vânători de locurile ideale de vânat. Aceste petroglife erau de fapt niște semne de îndrumare.

Loading...

Datorită acestei descoperiri, Plaja Petrogrlifelor fost declarată parc național și atrage sute de turiști anual. În acest sens. Alaska își dezvălui unul dintre multele sale secrete și probabil că odată cu schimbările climaterice multe astfel de artefacte misterioase.

Istoria statului Alaska

Istoricii susțin că Alaska a început să fie locuită în urmă cu 12.000 de ani, atunci când strâmtoarea Bering era înghețată și putea fi traversată de triburile migratoare. Aceste triburi au venit din Asia și s-au stabilit în Alaska în perioada Paleoliticului Superior.

NumeleAlaska” provine din cuvântul aleutin Alaxsxaq (o ortografiere arhaică fiind Alyeska), care însemnăcontinent” (literal,obiectul spre care acțiunea de la mare este regizată”).În 1890, căutătorii de aur din Alaska și din apropierea Teritoriului Yukon au adus mii de mineri și coloniști în Alaska. Statului Alaska i-a fost acordat statutul teritorial în 1912.

În 1942, două dintre Insulele Aleutine exterioare – Attu și Kiska – au fost ocupate de japonezi și recuperarea acestora a devenit pentru SUA o chestiune de mândrie națională. Construirea de baze militare a contribuit la creșterea populației din unele orașe din Alaska. Statului Alaska i-a fost acordată statalitatea în 3 ianuarie 1959. În 1964, masivul cutremur ”Good Friday a ucis 131 de persoane și a niveleat mai multe sate.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și