Mistere

Stiinta

Zeci de mini-Luni graviteaza in jurul Pamantului

0views

Forța gravitațională a planetei noastre atrage diverse obiecte spațiale pe care le ține captive pentru o anumită perioadă de timp. Aceşti asteroizi, denumite TCO (Temporarily Captured Objects), rămân pe orbită pentru perioade determinate de timp, în general până la un an, după care scapă de forța gravitațională, întorcându-se în spațiu.

Dimensiunile asteroizilor diferă foarte mult. Dacă cei mai mulți sunt de mărimi foarte mici, cât o minge de baschet, cam o dată la câțiva zeci de ani, în plasa gravitațională sunt prinși și unii de dimensiunea unui camion sau poate chiar mai mari.

Aceste obiecte spațiale au atras atenția cercetătorilor dată fiind natura lor informațională. Din acest motiv, oamenii de știință, chiar dacă până în prezent au reușit să studieze doar un astfel de obiect extraterestru, doresc ca în viitor să pună bazele unei misiuni spațiale pentru identificarea și eventual captarea acestor asteroizi. Ei sunt purtători de informație spațială și cu puțin noroc informații prețioase despre formarea și existența vieții din Univers se pot identifica.

asteroid

Robert Jedicke, un cercetător de la Universitatea Hawaii, dorește ca să identifice toate aceste corpuri cerești, care într-o bună zi vor fi capturate și aduse pe Terra pentru a fi studiate. Singura problemă majoră cu care se vor confrunta astronomii va fi faptul că aceste mini-Luni sunt extrem de greu de reperat, dar odată găsite și capturate cu siguranță că se vor descoperi mai multe adevăruri despre sistemul nostru solar, dar și despre formarea și existența vieții în Univers.

loading...