The news is by your side.

Zece obiceiuri care dauneaza creierului

0

Există obiceiuri zilnice care dăunează creierului. Practic, se distrug neuroni, diminuându-se simţitor numărul lor.

1.Lipsa micului dejun

Cei care nu mănâncă dimineața au nivelul de zahăr în sânge scăzut. Acest fapt generează o insuficientă aprovizionare cu nutrienţi a creierului, ducând la degenerarea lui treptată.

2. A mânca mult duce la durificarea arterelor creierului, ceea ce duce la scăderea capacității mentale.

3. A fuma cauzează diminuarea volumului creierului, ducând, printre altele, la boala Alzheimer.

4. Consumul exagerat de zahăr: întrerupe absorbţia de proteine şi nutrienţi, însemnând o proastă nutriţie ce poate influenţa dezvoltarea creierului.

5. Poluarea

Creierul este cel mai mare consumator de oxigen al corpului. Inhalarea aerului contaminat diminuează oxigenarea lui, generând scăderea eficienţei creierului.

6.A dormi puţin

Somnul permite creierului să se odihnească. Lipsa somnului pe perioade lungi accelerează pierderea celulelor creierului.

7. A dormi cu capul acoperit creşte concentraţia de bioxid de carbon şi scade oxigenul, cu efecte adverse în creierul nostru.

creier Zece obiceiuri care dauneaza creierului

8. A solicita creierul când suntem bolnavi, adică a ne concentra sau a studia, dăunează creierului, printre altele, prin dificultatea lui de a răspunde în această stare.

9. Lipsa de stimulent

A gândi este cel mai bun mod de a ne stimula creierul. Lipsa unui stimulent duce la micșorarea creierului şi implicit a capacităţii lui.

10. A memora nume şi interpreți de cântece din diferite epoci este o pierdere de timp ți nu aduce niciun aport creierului.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și