Bizar

Zece lucruri mai putin cunoscute despre vise

Visele sunt o componentă importantă a vieții noastre. Ele apar în fiecare noapte și după cum susțin cele mai multe studii, visele ajută la regenerarea creierului. Dacă nu ar exista visele, viața omului ar fi total schimbată pentru că ar exista o predispoziție extrem de mare spre nebunie.

De-a lungul timpului, visele au jucat un rol important pentru definirea viitorului, fapt pentru care omul a creat și un manual de interpretare al acestora. Fenomenul de a visa nu este pe deplin înțeles, dar există o serie importantă de lucruri mai puțin cunoscute publicului larg care explică, mai mult sau mai puțin, fenomenul.

Iată zece fapte mai puțin cunoscute despre vise:

1. Toată lumea visează, chiar și animalele o fac în fiecare noapte. Doar cei care suferă de anumite boli extrem de rare se pot lăuda că nu cunosc frumusețea visului.

2. Cei care își pierd vederea continuă să viseze. Chiar și orbii o fac, dar visele lor sunt o înşiruire de imagini bazate mai mult pe simțuri, mirosuri și sunete.

3. Bărbații și femeile percep diferit visele. Studiile arată că atât bărbații cât și femeile preferă visele cu bărbați. Nu se cunoaște cauza pentru care visele cu femei sunt traumatizante.

loading...

4. Doar 12% dintre oameni visează în alb și negru, restul de 86% visând în culori.

5. Căderea unui dinte este cel mai răspândit coșmar din Europa. Alte coșmaruri au în vedere întârzierea la un eveniment important sau hărțuirea fizică sau psihică.

6. În vis ne aflăm într-o stare paralizată: glandele produc substanțe care stimulează visul, iar în măduva spinării sunt trimise semnale de relaxare musculară cu oprirea lor ulterioară.
7. În vis putem trăi sentimente foarte reale, precum foamea sau setea.

vise1 - Zece lucruri mai putin cunoscute despre vise

8. Foştii fumători văd vise mai colorate decât cei care încă fumează sau nu au fumat niciodată în viaţă. Visul cel mai colorat și mai teribil al celor care au renunţat la fumat are loc atunci când ei visează că au aprins o țigară și sunt disperaţi din cauza acestui fapt.
9. Tot ce trăim în vis se datorează experiențelor traumatizante din trecut. De exemplu, chiar și cel mai înfricoșător monstru nu este o invenţie a creierului ci o sumă de întâmplări traumatizante din trecut.

10. În primele 5 minute după ce ne trezim uităm jumătate din ceea ce am visat. După 10-12 minute uităm tot ceea ce am visat în noaptea precedentă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top