Zece lucruri mai putin cunoscute despre creierul tau

Corpul uman este inca un mister, insa cele mai multe secrete pare a le ascunde chiar motorul existentei noastre, creierul. Cu o multime de compartimente destinate anumitor functii, creierul este cel mai complex organ al corpului uman.

Iata zece lucruri pe care nu le stiai despre creierul tau, potrivit celor de la stireazilei.com:

10. Este imperfect

Creierul nostru nu este asa de perfect, cum ne-ar place sa credem. De multe ori acesta, a pacalit oamenii sa perceapa lucruri in neconcordanta cu realitatea.

9. Electricitate

Loading...

Energia consumata de creierul nostru este de aproximativ 25w, suficient cat sa alimenteze un bec.

8. Sangele

Aproximativ 15-20% (750 ml) din sange corpului nostru este trimis catre creier in fiecare minut.

7. Sarcina

In timpul sarcinii, neuronii au prezentat o rata de multiplicare de aproximativ 250000 de neuroni pe minut.

6. Doar 10%

Se crede ca majoritatea oamenilor isi folosesc doar 10% din creier, aceasta fapt nefiind adevarat avand in vedere ca fiecare parte a creierului serveste unei functii specifice.

5. Neocortexul

Neocortexul este portiunea creierului uman care este responsabila de constiinta si de limbaj. Ocupa aproximativ 76% din creierul uman si este mult mai dezvoltat ca marime fata de cel al altor animale.

4. Cel mai gras organ

Creierul uman este organul care contine cea mai multa grasime. Aproximativ 60% din creierul uman este compus din grasime, organul cu cea mai mare compozitie de grasime din corpul uman.

3. Neuronii

Numarul neuronilor prezenti in creierul uman este de aproximativ 100 de miliarde, de 15 ori mai mult decat intreaga populatie a planetei. Acest numar ridicat de neuronii sporeste abilitatea de procesare a creierului.

creier

2. Energie

Creierul uman consuma o mare parte din energia corpului. Sa fim mai precisi, creierul consuma 20% din aceasta energie in ciuda faptului ca reprezinta doar 2% din greutatea corporala.

1. Nu are terminatii nervoase

Creierul uman este singurul organ al corpului uman caruia-i lipsesc nervii, in ciuda faptului ca este centrul de comanda al sistemului nervos central. Asta implica ca acesta nu simte durerea.loading...