Mistere

Zborul 370 al Malaysia Airlines înghițit de un vortex spațiu-timp

Pe data de 8 martie 2014 un avion aparținând companiei Malaysia Airlines a dispărut de pe radare la două ore după decolarea din Kuala Lumpur cu destinația Beijing. La bordul avionului se aflau 239 de persoane (227 de pasageri și 12 membri ai echipajului)[1]. Inițial, autoritățile anunțaseră că Zborul MH370 dispăruse la circa o oră după ce decolase din Kuala Lumpur spre Beijing. Însă, conform unor surse militare, după pierderea contactelor de către radarele civile, armata malaeziană detectase avionul de pasageri la sute de kilometri de traiectoria declarată. „Avionul a schimbat direcția spre zona Kota Bharu și a zburat la altitudine joasă. Ajunsese în zona Strâmtorii Malacca”, a declarat un ofițer militar.

Ce s-a întâmplat cu avionul Malaysia Airlines MH370 și cei 239 de pasageri? Aceasta este întrebarea la care încearcă să răspundă cei mai mulți dintre specialiștii care analizează misterioasa dispariție a avionului. Ipoteze sunt multiple, dar până în prezent nu se poate valida niciuna.

Purtătorul de cuvânt al companiei Malaysia Airlines, dr. Ahmad Jauhari Yahya, a făcut o declarație șocantă, în urmă cu câteva zile. El a susținut că „în acest moment nu excludem nicio posibilitate cu privire la dispariţia avionului”. Acest fapt deschide cât mai larg paleta explicațiilor care încearcă să clarifice odată pentru totdeauna motivul pentru care avionul MH370 a dispărut ca prin minune.

Inițial s-a vehiculat ideea că Triunghiul Demonului este cel care se face responsabil pentru dispariția acestui avion. Apoi s-a spun că este posibil ca avionul să fi fost deturnat de pirații aerului sau chiar că ar fi fost răpit de extratereștri. Aceste teorii sunt mai mult sau mai puțin plauzibile și nu fac altceva decât să mărească aura de mister care învăluie cazul avionului dispărut.

O echipă de oameni de știință susține că a descoperit anumite anomalii, care se comportă sau sunt asemănătoare cu găurile negre, în diverse zone ale globului. Acestea sunt comparabile cu nişte vortexuri temporale care pur și simplu aspiră materia atunci când se află în apropierea lor.

vortex1 - Zborul 370 al Malaysia Airlines înghițit de un vortex spațiu-timp

Potrivit unui studiu recent, aceste se regăsesc și în sudul Oceanului Atlantic, în Oceanul Indian, dar și în cel Pacific motiv pentru care oamenii de știință nu exclud posibilitatea ca avionul MH370 să fi întâlnit un astfel de vortex. Dacă avionul a trecut printr-un astfel de vortex, este posibil ca el să fi trecut pur și simplu într-o altă dimensiune sau chiar se află suspendat undeva în timp. Specialiștii susțin că odată intrat într-un astfel de vortex nu mai poate reveni la realitate și va rămâne suspendat în timp pentru totdeauna.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top