YETI, EXPERIMENT NON-TERESTRU?

Există cu adevărat Yeti sau Bigfoot? De secole populația Sherpa din Himalaya vorbește despre o creatură jumătate om jumătate maimuță care trăiește în Himalaya. Pentru această populație Yeti este o entitate reală. De curând, o echipă de specialiști a mers pe urmele lui Yeti. Povestea lui Yeti a început în 1951, când un alpinist a descoperit niște urme uriașe pe zăpadă. Nu erau urme umane dar nici ale vreunui animal.

În 1957, a fost organizată prima expediție în acest sens. Au fost obținute și fotografii cu urmele pe care această creatură le lăsase pe zăpadă dar au fost înregistrate și zgomote bizare care veneau din pădurea din apropiere.

Specialiștii au prelevat ADN-ul din bucăți de piele pe care le-au găsit în nordul Nepalului. Piele provenea de la un animal necunoscut și în urma analizelor s-a constatat că ADN-ul este identic cu cel al ursului alb.
Cercetările nu s-au efectuat numai în Nepal. În 2013, o echipă mixtă de cercetători, americani, ruși și chinezi au plecat în taigaua rusească și au urcat pe muntele Șoria, în căutarea omului Yeti.

În peștera Azass au găsit urme de pași, fire de păr și culcușuri făcute de enigmaticul animal. Localnicii vorbesc despre atacurile pe care această creatură le face asupra gospodăriilor. În anul 2011, un grup de vânători din acea zonă au alertat autoritățile cu privire la această creatură. Ei au văzut o creatură blănoasă, înaltă de peste doi metri și cu trăsături umanoide.

Ei au reușit să facă fotografii care au fost predate autorităților. Autoritățile nu au dat importanță celor relatate. La scurt timp, localnici dintr-un sat, care adunaseră lemne dintr-o pădure, au relatat că la întoarcere au auzit un zgomot sinistru. Dintr-un luminiș îi privea o creatură misterioasă. Toate aceste probe și mărturii au fost duse la Moscova. Cercetătorii au organizat prima conferință mondială cu privire la aceste evenimente, petrecute în Nepal și Siberia.

Loading...

Expediția efectuată în Siberia a adus și pus în discuție alte probe pe care cercetătorii le-au descoperit.
Adăposturile descoperite în Siberia erau foarte bine construite, în interiorul acestora fiind amenajate adevărate paturi din crengi de brad și frunze. Acestea aveau dimensiuni de peste doi metri. Cercetătorii au întâlnit marcaje stranii făcute pe munte. Crengi groase de copaci sau chiar copaci erau rupte cu mâna, ceea ce înseamnă că acest animal are o forță deosebită. Marcajul ducea la intrarea în peșteră. Acolo au fost descoperite urme de pași cu o lungime de 35 de centimetri.

Conform cercetătorilor, urmele erau identice cu cele descoperite în Oregon. S-a tras concluzia că Yeti este un animal identic cu Bigfoot. Valuev, campion mondial la box, a făcut parte din această expediție. El este recunoscut pentru forța fizică deosebită, dar și pentru faptul că poartă numărul 52 la încălțăminte.
El a declarat că lungimea urmelor descoperite în peșteră, ajungeau la numărul 60.

yeti

Sunt cercetători care susțin că Yeti este o ființă inteligentă și că este un strămoș al Homo Sapiens.
Apariții ale lui Yeti au fost semnalate și în Republica Kârgâstan. Interesant este faptul că în acea zonă au fost înregistrate mai multe cazuri de apariții ale OZN-urilor. Sunt voci care susțin că Yeti este o creație a extratereștrilor, care va rezista în cazul în care se va produce o răcire masivă a planetei sau a unui cataclism planetar. Cu alte cuvinte, Yeti ar fi un experiment non-terestru.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și