YETI, DEMONUL ZĂPEZII

În anul 1921, colonelul Charles Kenneth, angajat al armatei britanice, a plecat într-o misiune  pe Muntele Everest. În timp ce el și echipa lui escaladau partea de nord a muntelui au observat niște forme întunecate mișcându-se prin zăpadă. În momentul în care exploratorii au ajuns la adăpost, au remarcat niște urme neobișnuit de mari.

Localnicii care îl însoțeau pe colonel au numit această creatură Îngrozitorul om al zăpezilor. Creatura avea o înălțime de 1,60 metri, păr roșu, mâini lungi, cap conic  și față umană. Creatura a fost numită Yeti.

În anul 1925, mai mulți cercetători au fost martorii apariției unei creaturi bipede cu înfățișare umanoidă. După ce creatura a fugit au fost descoperite urme foarte mari pe zăpadă asemănătoare cu cele umane. În anul 1951, doi cercetători americani au descoperit urme cu formă umană cu dimensiuni de 45 de centimetri. În anul 1984, victima a atacat o persoană și a ucis mai multe persoane.

Întâmplările au dus la o isterie generală. În anul 1984, un cercetător american reușește să fotografieze misterioasa creatură. Atunci s-a spus că avem de-a face cu o specie de maimuță urmașă a celor preistorice. Mulți și-au pus întrebarea dacă Yeti există sau este o pură închipuire?

Au trecut 58 de ani de la enigmaticul episod care s-a petrecut în partea nordică a Uralilor. Incidentul s-a petrecut pe versantul nordic al Munților Urali, unde 9 schiori și-au pierdut viața. Detaliile morții sunt înfricoşătoare. La început au fost descoperite cinci cadavre la câteva zeci de metri de tabără.

Loading...

Mai târziu, au fost descoperite alte patru cadavre cu cranii sparte și cu organe interne distruse, cu limbi rupte și muscate. Partea nordică a Uralilor este cunoscută și sub numele de Muntele morții pentru că a făcut numeroase victime. Au fost emise mai multe ipoteze cu privire la moartea celor nouă schiori. Una dintre acestea a făcut referire la o creatură care i-a atacat.

Când echipele de investigații au ajuns la fața locului, au descoperit urme de pași enorme care după câțiva zeci de metri dispăreau. Corturile erau sfâșiate, iar uriașele urme se opreau undeva în zăpadă fără să mai continue ca și cum creatura ar fi zburat sau sărit undeva departe.

La începutul anchetei s-a spus că ar fi vorba despre extratereștri. Mai târziu, s-a emis ipoteza că o misterioasă creatură ar putea fi cauza acestui tragic atac. Anchetatorii au spus că traumele celor uciși au fost create de o forță supraumană care se numește Yeti.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și