Take a fresh look at your lifestyle.

Wilhelm Reich si misterele stiintei sale, orgonomia

Orgonomia pare plină de mistere pentru că nu este prea cunoscută, sau ceea ce se cunoaşte despre ea este, de multe ori, eronat. Joel Carlinsky, studentul Evei Reich, cunoaşte însă această ştiinţă în detaliu. Este o ştiinţă controversată, diferită de acea ştiinţă pe care o cunoaştem cu toţii. A fost creată de Wilhelm Reich.

Ce anume ne oferă orgonomia? Am putea spune că ne oferă explicaţii diferite de acelea pe care le învăţăm în mod normal despre mediul înconjurător şi fenomene ale naturii, dezastre naturale, radioactivitate, sau despre medicină, biologie, astronomie, electricitate şi nu numai. Explicaţiile oferite de orgonomie sunt fascinante, ne fac să punem sub semnul întrebării adevărurile ştiinţei pe care o cunoaştem şi pe care o acceptăm care o acceptăm ca fiind singura adevărată . Ȋn mod cert, ar trebui să ne întrebăm dacă ştiinţa pe care o credem singura adevărată este într-adevăr suficientă sau potrivită pentru a înţelege lumea în care trăim.

Potrivit lui Joel Carlinsky, orgonomia (în special ramurile care se ocupă de ceea ce se numeşte cloudbusting şi oranur) se află în strânsă legătură cu protecţia mediului.

Cunoştinţele despre energia numită orgone ar trebui folosite pentru protejarea mediului natural împotriva patologiei umane şi a distrugerii generate de aceasta asupra energiei vitale. Acesta este cel mai important aspect al orgonomiei, şi contrastează cu eforturile de a subsuma orgonomia unor domenii precum psihiatria, medicina, fizica, ori ştiintele alternative. Cloudbusting-ul sau operaţiunile oranur trebuie să ţină cont de impactul asupra mediului, pentru a nu transforma orgonomia într-o altăformă de poluare. De fapt, în spatele interesului pentru orgonomie ar trebuisă se afle dorinţa de a proteja viaţa în toate formele ei.

Astfel, orgonomia contrazice părerile general acceptate cum că dezastrele naturale ar fi catastrofe. Adevărul este altul. Uraganele, tornadele şi altele nu ar face altceva decât să joace un rol esenţial în curăţarea atmosferei şi eliminarea energiei de tip DOR pentru a preveni stagnarea atmosferei. Stagnarea aceasta ar deveni o problemă gravă pe termen lung! Cutremurele şi tsunami-urile nu sunt decât o reacţie naturală a crustei Pământului la stimuli care ar include iritarea nucleară. Adevărul e că, orice ni s-ar spune la ştiri, ne-ar fi mult mai rău fără astfel de furtuni grave şi dezastre naturale. Poate chiar nu am mai exista deloc!

Dezastrele naturale au existat dintotdeauna, însă în ultimii 50 de ani nu se ştie care dintre acestea mai sunt cu adevărat naturale. Nu mai există vreme cu adevărat naturală pe acest Pământ odată cu începutul erei atomice. Efectul DOR şi oranur asupra vremii este atât de puternic încât este aproape imposibil să ne dăm seama de cât de naturală este o secetă, prin naturală înţelegând că nu este cauzată de om.

Loading...

Bazele ecologiei orgonomice au fost puse în anii 1930, atunci când Reich a descoperit bionii. Această descoperire s-a aflat în conflict cu conceptele fundamentale ale biologiei moderne şi a dus la o nouă perspectivă asupra vieţii. Un astfel de aspect este legat de înţelegerea naşterii unor noi organisme vii fără strămoşi, organisme vii care apar atât din materia organică cât şi din cea non-organică aflată în apă sub influenţa energiei orgone din împrejurimi. Astfel, noi organisme se formează din materia proaspăt creată, care se formează direct din energie. Astfel de organisme vor aparţine fie unor specii cunoscute fie necunoscute, în funcţie de mediul energetic în care se vor forma. Deoarece multe specii, atât noi cât şi vechi, se formează în acelaşi timp, varietatea lor este o parte normală a acestui proces. Cu toate acestea, tipurile care se vor forma sunt limitate la acelea care vor putea supravieţui în condiţiile date.

atmosfera

Joel Carlinksy ne avertizează că nu există încălzire globală. Consecinţele însă există: până când vom ajunge la această concluzie, s-ar putea să fie prea târziu pentru a mai putea face ceva în legătură cu problemele grave ale atmosferei. Dacă nu există încălzire globală, asta nu înseamnă că nu este nimic în neregulă cu atmosfera, care de fapt moare.

Energia vitală care susţine întreaga viaţă este ucisă treptat de acţiunile omului. Pericolul nu este efectul de seră rezultat din dioxidul de carbon, ci reacţia energiei vitale din atmosferă la radioactivitate. Energia vitală din atmosferă poate avea două reacţii la o substanţă nocivă: una frenetică, de super-excitabilitate, numită oranur şi o alta de stagnare şi moarte, numită DOR. Oranur şi DOR pot duce la formarea secetei, a unor ploi excesive, a unor furtuni puternice, tornade, şi să ducă la slăbirea oricăror organisme vii din zona afectată, provocând o gamă largă de boli acute şi cronice.

Consecinţele pot fi reprezentate de o încălzire precum şi de o răcire excesivă a climei. Atmosfera nu se încălzeşte, cum s-ar crede, ci devine tot mai haotică.

A lua în considerare perspectiva oferită de orgonomie asupra mediului natural ar fi benefic, deoarece viaţa şi calitatea ei pe Terra sunt probleme care ne privesc pe noi toţi.

Articol semnat: Irina-Ana Drobot

loading...

Comentariile sunt închise.