Take a fresh look at your lifestyle.

Vulcanul Laacher poate aduce era graciara in orice clipa in Europa

Lacul Laacher, din sud-vestul Germaniei ascunde unul dintre cei mai marimonştri” cu care se poate confrunta Europa. Este vorba de un vulcan impresionant, asemuit de specialişti cu un butoi de pulbere care poate erupe în orice moment. Alerta a fost lansată în clipa în care o echipă de cercetători nemţi a descoperit că în perimetrul vulcanului, cutremurele mici s-au îndesit, iar apa lacului a început să bolborosească. Acestea sunt semnele clare că vulcanul îşi începe activitatea şi într-un timp foarte scurt va erupe.

Consecinţele erupţieimonstrului” german sunt apocaliptice. Cenuşa rezultată în urma unei erupţii de proporţii va acoperi cerul Europei pentru o perioadă îndelungată de timp. Agricultura va deveni imposibil de realizat, cel puţin in centrul şi vestul continentului iar temperatura globală ar scădea atât de mult încât o mică glaciaţiune s-ar produce. Aşa s-a întâmplat în 1991, când vulcanul Pinatubo din Filipine a aruncat 20 de miliarde de tone de cenuşă în aer, iar temperatura globală a coborât cu 0,6 grade Celsius.

Tot experţii confirmă că activitatea vulcanului Laacher se reia după un ciclu estimat de 10.000-13.000 de ani. Ultima erupţie a vulcanului s-a produs acum 13.000 de ani, iar acest fapt confirma încă o dată iminenta catastrofă. Erupţia vulcanului va fi atât de puternică încât norul de fum şi cenuşă va ajunge până la porţile României.

loading...

Comentariile sunt închise.