Descopera

VULCAN, PLANETA MISTERIOASĂ ASCUNSĂ DUPĂ SOARE

David Jarry este un jurnalist și scriitor american care a scris mult despre descoperirile realizate de NASA privind Universul. Jarry este convins că NASA prezintă parțial sau trunchiat multe din descoperirile realizate.

În secolul al XIX-lea, astronomul francez Urbain le Verrier, după ce a descoperit planeta Neptun, a susținut ideea că în spatele Soarelui există o planetă ascunsă pe care a numit-o Vulcan, datorită vulcanismului accentuat.

Misterioasa planetă se află între Mercur și Soare, pe o orbită mai apropiată de Soare. Ea a apărut de câteva ori pe cer, scăpând mereu observației și cercetării astronomice.

Verrier a sesizat deviațiile planetei Mercur de pe orbită și a presupus existența acestei planete. El a căutat în arhivele vremii și a descoperit documente care susțineau existența unei planete în spatele Soarelui și care era descrisă ca un disc mic și negru.

În marea parte a timpului planeta este invizibilă pentru telescoape, ea fiind acoperită de umbra Soarelui. Ea poate fi observată numai în timpul eclipselor de Soare sau a tranzitelor solare dar și atunci poate fi confundată cu o pată solară.

În anul 1878, în timpul unei eclipse ea a putut fi observată.

loading...

Cu toate că această descoperire s-a făcut acum mai bine de o sută de ani, NASA și celelalte agenții spațiale refuză să dea informații opiniei publice.

În anii 70, NASA lansa două sonde spațiale numite Pioneer, care au trecut prin centura de asteroizi și au ajuns în preajma planetei Jupiter, după un an și jumătate.

Sondele au transmis fotografii despre sateliți naturali și despre un nou inel al planetei Saturn.

vulcan - VULCAN, PLANETA MISTERIOASĂ ASCUNSĂ DUPĂ SOARE

Se spune că cele două sonde au transmis imagini și cu această misterioasă planetă dar, nu au fost făcute publice din motive pe care numai cei de la NASA le cunosc.

loading...
To Top