The news is by your side.

Voyager 1 a strapuns o noua zona din marginea sistemului solar

0

Nava spațială Voyager 1, care a fost lansată în 1977, a intrat într-o regiune necunoscută pe care oamenii de ştiinţă o numesccentura magnetică”. Această zonă este ultima etapă înainte ca sonda să părăsească sistemul nostru solar. În prezent, Voyager 1 se află la o distanță de 18 miliarde km de Soare, ceea ce face ca informația transmisă să ajungă pe Terra în aproximativ 17 ore. Informația circulă cu viteza luminii și din această cauză ajunge atât de greu la destinație.

„Deși Voyager 1 se află încă în sistemul solar putem simți cum este dincolo de el pentru că particulele se comportă în mod diferit”, susține Edward Stone, coordonatorul acestui proiect de la Institutul de Tehnologie din California (Caltec) aflat în oraşul Pasadena.

Potrivit estimărilor, sonda va părăsi sistemul solar într-un interval cuprins între câteva luni și câțiva ani. Nu se poate calcula cu exactitate această perioadă pentru că nu se cunoaște cu exactitate unde se află granița dintre sistemul nostru solar şi restul Cosmosului.

voyager Voyager 1 a strapuns o noua zona din marginea sistemului solar

Centura magnetică este o adevărată surpriză pentru oamenii de știință pentru că s-a descoperit faptul că întreg sistemul solar este protejat de un înveliș care nu lasă să treacă particulele provenite de la exploziile supernovelor sau ale altor evenimente cosmice.

voyager2 Voyager 1 a strapuns o noua zona din marginea sistemului solar

Proiectul Voyager a fost demarat în urmă cu 35 de ani și cuprinde două sonde spațiale care au fost trimise în spațiu pentru a studia toate planetele care orbitează în jurul Soarelui. Până în prezent au fost colectate informații prețioase care îi ajută pe cercetători să stabilească toate detaliile referitoare la planetele vecine cu Terra. Ambele sonde au la bord mesaje de întâmpinare pentru eventualele forme de viaţă extraterestră cu care ar putea să se întâlnească în călătoria lor interspaţială. Printre dispozitivele de la bordul lor se află un fonograf ce conţine un disc din aur de 12 inch pe care se află sunete şi imagini ce caracterizează cultura terestră, selecţionate în 1977 de un comitet de experţi coordonat de cunoscutul om de ştiinţă Carl Sagan.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și