VORTEXUL NATURAL DE LA BOZIORU

În anii 80, în zona lacului Gotes, Munții Buzăului, este descoperit un vortex natural. Localnicii nu erau străini de acest fenomen. În anul 1980, doi frați alpiniști au dispărut în mod misterios în timp ce escaladau o stâncă pe care localnicii o numesc La Tiharie.

Ciudata întâmplare nu a fost mediatizată, dat fiind cenzura comunistă. Localnicii își amintesc că unul dintre frați, împreună cu un prieten, au venit în zonă pentru escaladarea stâncii, ambii fiind foarte buni alpiniști. În momentul în care s-a apropiat de vârful stâncii, unul dintre alpiniști a dispărut. Colegul său a alertat autoritățile.

A doua zi, fratele dispărutului, care lucra în armată, s-a deplasat la locul faptei, însoțit de mai mulți colegi din armată. Fiind un bun alpinist, el decide să escaladeze stânca, în speranța că își va găsi fratele. Sub privirile colegilor săi, acesta dispare fără urmă.

În cartea Povestirile plaiului, scriitorul Ilie Mândricel descrie dispariția unor persoane în ceața de la Bozioru sau descoperirea lor în stare de inconștiență la distanțe de zeci de kilometri.

Zona Bozioru este recunoscută prin descoperirea unor artefacte care au aparținut unor civilizații dispărute cu mii de ani în urmă. Localnicii au înțeles valoarea acestora și au început o adevărată căutare a acestor comori. Cei care au trăit asemenea evenimente susțin apariția unor spirite, în momentul în care făceau săpături, care i-au aruncat la zeci de kilometri.

Loading...

Unii au fost descoperiți în stare de inconștiență, alții și-au pierdut viață. În cartea lui Ilie Mândricel se mai spune că cei care și-au revenit din această stranie întâmplare au rămas zăpăciți de cap, derutați, cu grave probleme psihice.

Vortexul din Antarctica

În 27 ianuarie 1996, două echipe de cercetători britanici și americani au făcut o descoperire uluitoare în Antarctica. Ei au observat formarea unui vortex sub forma unui nor spiralat. Cu toate că vremea era nefavorabilă și bătea vântul puternic, vortexul a rămas nemișcat și nu și-a modificat dimensiunile, zeci de ore.

vortexurile

Cercetătorii au lansat un balon meteorologic care a fost absorbit de norul spiralat. După ce a fost recuperat, ceasul din interiorul balonului indica data de 27 ianuarie 1965. Experimentul a fost reluat și a doua zi, iar ceasul a indicat același an, 1965. Fenomenul a fost numit Poarta Timpului și a fost raportat și la Casa Albă.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și