Descopera

VORONEJ, TRIUNGHIUL BERMUDELOR AL RUSIEI

Primul incident grav care s-a petrecut în URSS și a determinat ca armata să acorde o importanță majoră problemei OZN-urilor, s-a petrecut în anul 1961, lângă localitatea Rîbinsk, situată la 100 kilometri de Moscova.

Potrivit declarațiilor date de militari, deasupra orașului, la o altitudine de 20 km, a apărut un OZN de mari dimensiuni, însoțit de alte obiecte cu dimensiuni mai mici. La Moscova s-a dat alarma. Ofițerii de la centura de apărare antiaeriană din jurul capitalei au primit ordin de a lansa o salvă de proiectile împotriva formațiunilor neidentificate.

Ofițerii au realizat că sistemul de ghidare și control de la sol al rachetelor fusese neutralizat.

Incidentul de la Rîbinsk este similar cu cel petrecut în anul 1964, în SUA. Racheta Atlas a fost distrusă de un obiect neidentificat. Racheta a fost lansată de la baza aeriană Vanderberg, California, și avea o viteză de 20000 km/h. La un moment dat, în preajma rachetei a apărut un obiect neidentificat care a lovit racheta de mai multe ori cu raze luminoase. Racheta nu a mai răspuns la comenzi și s-a prăbușit în Oceanul Pacific.

Din cauza multor fenomene care s-au petrecut în spațiul aerian sovietic, în anul 1978, Alexei Kosîghin, premierul sovietic, a propus înființarea unui departament special care să se ocupe cu astfel de cazuri. Departamentul a primit numele de Setka, Năvodul.

În anul 1982, s-a produs un incident care putea să aibă consecințe catastrofale. Incidentul s-a produs în anul 28 noiembrie, în apropiere de granița cu Polonia, într-o regiune militară foarte importantă strategic.

Deasupra bazei militare, au apărut opt obiecte care au survolat baza la joasă altitudine. Întreg sistemul de ghidare și control a fost acționat. Pe panoul tehnic s-a activat butonul de începere a operațiunilor. De pe un aeroport din apropiere au decolat cinci avioane supersonice MIG21, dotate cu rachete aer-sol.

Din fericire, obiectele zburătoare neidentificate au părăsit spațiul aerian, înainte ca cele cinci avioane să ajungă în zonă.
În regiunea Voronej din Rusia, în anii 70, au fost semnalate cele mai multe apariții de OZN-uri, motiv pentru care zona a fost numită Triunghiul Bermudelor al Rusiei.

Triunghiul Bermudelor - VORONEJ, TRIUNGHIUL BERMUDELOR AL RUSIEI

Una dintre întâmplări s-a petrecut în tabăra Mesteacănul, acolo unde câțiva zeci de copii și doi profesori care îi însoțeau într-o plimbare prin pădure au observat un OZN și alături de el patru creaturi cu aspect umanoid, cu înălțimi de peste trei metri. Se deplasau foarte ușor, ca și cum pluteau, aveau trei ochi și mâini foarte lungi. Copiii au țipat și au rupt-o la fugă. Cei doi profesori au confirmat întâmplarea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top