VOCEA, O AMPRENTĂ BIOMETRICĂ

VOCEA, O AMPRENTĂ BIOMETRICĂ

Spune-mi cum vorbești ca să-ți spun cine ești. Aceasta este deviza unor cercetători din Tel Aviv care în timp real analizează vocea unei persoane și îi stabilesc personalitatea, starea de emoție sau de depresie.

Există companii care fac angajări de personal nu numai pe baza experienței sau a studiilor. Sunt persoane specializate care analizează vocea candidatului și în funcție de aceasta stabilesc dacă persoana în cauză poate ocupa un post.

Specialiștii analizează tonalitatea, viteza, accentele, pauza dintre cuvinte și creionează personalitatea unei persoane. Prin examinarea vocii poate fi stabilit gradul de depresie al unei persoane, starea de sănătate, comportamentul.

Au fost supuse unui test 320 de persoane care trebuiau să facă un singur lucru, să salute în limba engleză. După această simplă rostire, fiecărui subiect i-au fost stabilite 10 caracteristici.

Vocea este asimilată cu sufletul pentru că suflul trece prin laringe și face să vibreze corzile vocale. Vocea este precum o amprentă digitală. Este unică. Înainte să vadă, nou născutul recunoaște vocea mamei.

În medicina chineză, gâtul este lăcașul sufletului. Cu toate acestea, omul este în imposibilitatea de a-și cunoaște vocea. Când ascultați o înregistrare cu vocea dumneavoastră sunteți surprinși.

O persoană care trece în cursul rostirii unei fraze de la o voce subțire la una groasă este considerată cu multă încredere în ea, în timp ce persoana care urcă vocea la sfârșitul cuvântului sau al frazei are probleme emoționale. Intonația spune cât de pregătit ești pentru a face față unei situații.

rp_voce.jpg

Vocea siropoasă denotă o personalitate duală, în timp ce vocea puternică, de oțel este specifică persoanelor dominatoare. Vocea liniștită denotă o lipsă de energie, de oboseală, în timp ce vocea joasă transmite cele mai bune mesaje.

CATEGORIES
Share This
>