Vocea lui Stephen Hawking va fi trimisă într-o gaură neagră

Vocea lui Stephen Hawking va fi trimisă într-o gaură neagră

Vocea astrofizicianului Stephen Hawking va fi trimisă într-o gaură neagră, în timpul unui eveniment funerar care va avea loc astăzi. Evenimentul este unul simbolic și dorește să scoată în evidență faptul că Hawking și-a dorit cu ardoare să aibă posibilitatea să exploreze spațiul, dar mai ales interiorul găurilor negre.

Vocea lui va fi însoțită de muzica compozitorului grec Vangelis, care este cel mai cunoscut pentru crearea de coloane sonore de filme emblematice precum ar fi „Chariots of Fire“ și „Blade Runner“.

Fiica lui Hawking, Lucy Hawking, a spus că transmisia va fi canalizată într-o gaură neagră în sistemul stelar binar 1A 0620-00, potrivit The Telegraph . Sistemul solar se află la aproximativ 3300 de ani-lumină de Terra, în constelația Monoceros. 

Glasul lui Hawking va oferi „un mesaj de pace și speranță, despre unitate și despre nevoia de a trăi împreună în armonie pe această planetă”, a spus fiica lui. Difuzarea neobișnuită va fi un „gest frumos și simbolic, care creează o legătură între prezența tatălui meu pe această planetă, dorința lui de a merge în spațiu și explorarea universului în mintea sa”. 

Hawking a murit la vârsta de 76 de ani pe 14 martie anul acesta după ce sa luptat cu scleroza laterală amiotrofică (ALS) timp de aproximativ cinci decenii. Un revoluționar în domeniul său, care a continuat să lucreze până la sfârșitul vieții sale.

Hawking a fost unul dintre cei mai prolifici oameni de știință din timpurile noastre și munca sa a deschis noi orizonturi pentru înțelegerea spațiului în care trăim. De asemenea, obsesia marelui fizician pentru găurile negre a fost cunoscută de toată lumea și din acest motiv, familia sa a luat hotărârea să-i trimită vocea în adâncurile unei găuri negre.

Loading...

Vocea lui Stephen Hawking

Fizicianul va rămâne în amintirea colectivă prin cărțile și teoriile pe care le-a publicat. O minte strălucită, care a realizat numeroase descoperiri și pe care le-a expus în cărțile sale, chiar dacă la vremea respectivă păreau de neînțeles. Una dintre cele mai bune cărți, semnate de Hawking este „O scurtă istorie a timpului”, publicată în 1988.

loading...

Related posts