VOCEA DIVINĂ, CALEA SPRE ADEVĂR

Zinedine Zidane a fost un mare fotbalist francez care, în anul 2005, într-un interviu pe care l-a acordat revistei France Football, a vorbit despre o întâmplare pe care puțini am fi avut curajul să o povestim.

Zidane a povestit că într-o noapte, la orele 3, a fost trezit de o voce. A fost surprins să constate că în cameră nu era nicio persoană. Invizibila persoană a continuat să i se adreseze, sfătuindu-l să nu renunțe la cariera de fotbalist, așa cum hotărâse marele fotbalist.

Mai mult, vocea i-a spus și ce strategie să aplice în următoarele meciuri. După această întâmplare, Zidane a revenit la echipa națională a Franței.

Lăsând la o parte statutul de mare fotbalist, Zidane a avut curajul să discute despre un subiect pe care mulți dintre noi îl evităm, de teamă de a nu fi catalogați nebuni.

Marele filosof Socrate era considerat de contemporanii lui nebun pentru că susținea că aude voci care îi transmit anumite mesaje.

În anul 1429, o țărancă pe nume Ioana d Arc a auzit vocea arhanghelului Mihail care a îndemnat-o să intre în luptă, lucru pe care l-a și făcut cu mare curaj.

Loading...

Psihiatrii numesc acest fenomen psihoză și susțin că se produce după ce un subiect a suferit o traumă cu puternic impact emoțional. Statisticile relevă că între 4 și 10% din populația lumii se confruntă cu acest fenomen auditiv.

Conform unor specialiști, misterioasele voci sunt purtătoare de energie, induc subiectului o stare pozitivă. Numai anumite persoane au capacitatea de a auzi astfel de voci. Printre acestea sunt și acelea cu puteri mediumice.

De cele mai multe ori, halucinațiile auditive sunt asociate cu schizofrenia. John Read este un mare psiholog american care în una din cărțile sale demolează asocierea cu schizofrenia. El a relatat că, după moartea unui bun prieten, el a continuat să discute cu acesta.

Read consideră că aceste voci sunt o proiecție a inconștientului. Socrate numea vocea pe care o auzea, demonul meu care mă călăuzește pe drumul adevărului. El a și fost condamnat la moarte pentru afirmațiile sale.

iisus

Rilke, Churchill, Beethoven, Virginia Woolf, Freud, toate aceste personalități au avut parte de astfel de evenimente, pe care le-au descris în jurnalele lor. Conform celor patru Evanghelii, Iisus auzea vocea divină care îl călăuzea în acțiunile lui.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și