Spiritualitate

Viziuni colective: Fecioara de la Fatima și apariția Sfântului Nicolae în războaiele românilor

În 13 mai 2001, Papa Ioan Paul al II-lea făcea un pelerinaj personal în Portugalia, localitatea Fatima. Scopul a fost beatificarea a doi copii care muriseră cu 80 de ani în urmă.

În 13 mai 1917, trei copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, păzeau o turmă de oi în apropierea localității Fatima. La un moment dat, au văzut pe cer o lumină și au crezut că este un fulger. În fața lor, a apărut o doamnă frumos îmbrăcată într-o robă strălucitoare. În mână avea un șir de mătănii.

Doamna le-a spus să vină în acel loc în ziua de 13 a fiecărei luni. Doamna le-a dezvăluit două secrete și le-a promis că la întâlnirea următoare, când le va spune un alt secret va face o minune.

Povestea s-a răspândit foarte repede și în data de 13 octombrie, peste 70000 de persoane s-au strâns pe câmp pentru a vedea minunea. Conform martorilor, o imensă sferă strălucitoare a apărut pe cer. A urmat un joc de culori magnific, după care a început să plouă cu flori.

Războaiele românilor și misterioase apariții pe cer

Mărturii scrise despre lupta de la Plevna din anul 1877, descriu apariția pe cer a figurii lui Ștefan cel Mare. Un alt document din timpul Primului Război Mondial, descrie apariția Sfântului Nicolae în fața soldaților, înainte de lupta de la Mărășești.

Cercetătorii explică aceste fenomene ca fiind viziuni colective care sunt generate de o forță care acționează asupra mulțimii.bLa mănăstirea Putna există mai multe hrisoave care descriu două întâmplări. Prima s-a petrecut în anul 1775, atunci când Bucovina a fost ruptă de Moldova.

Clopotul mănăstirii a început să bată singur, iar portretul lui Ștefan cel Mare care se afla lângă mormânt s-a întunecat la chip. Cel de al doilea hrisov descrie apariția lui Ștefan cel Mare la Plevna, în timpul Războiului de Independență.

Părintele Cleopa Ilie despre sfintele apariții

sfantul nicolae 16087500 - Viziuni colective: Fecioara de la Fatima și apariția Sfântului Nicolae în războaiele românilor

Într-un interviu pe care l-a dat în anul 1990, părintele Cleopa spunea, la Mărășești a apărut Domnul Nicolae între trupele germane și cele românești. Strălucea ca soarele pe cer. A dat mâna cu românii. Or spus nemții atunci, să știți că ori să ne biruiască românii. Un sfânt de-al lor a fost pe front. Și așa a fost. Minune mare.

Afirmațiile părintelui Cleopa se bazau pe mărturiile supraviețuitorilor de pe front. Conform specialiștilor, aceste viziuni se produc în perioade de criză, când oamenii au nevoie de încredere, de sprijin.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top