VIZIUNEA EXTRA-RETINIANĂ, CEI CARE VĂD CU PIELEA

Rosa Kuleshova posedă un har poate unic în lume. Ea poate citi cu pielea corpului. S-a născut în anul 1941, în Ural. Rosa, părinții săi și o parte din frații săi s-au născut orbi.

După ce a învățat să citească Braille, Rosa și-a dat seama că poate citi ziarele și cărțile cu fiecare fibră din piele sa. I-au fost prezentate fotografii, iar ea poate să descrie cu maximă exactitate toate imaginile, persoanele, culorile.

Un alt caz celebru este cel al lui Kuda Bux care în anul 1945 a orbit din cauza unei explozii care s-a produs în apropierea sa. El a făcut senzație în SUA, prin faptul că a continuat să vadă, cu toate că orbise.

În secolul al XVII-lea, Robert Boyle, un cercetător irlandez care se afla în insulele Samoa, scria că a întâlnit băștinași orbi care văd perfect.

Se cunoaște faptul că, unele persoane au capacitatea de a vedea culori, în mod subiectiv, în momentul unor senzații, fără ajutorul ochilor. Acest fenomen se numește sinestezie.

O senzație auditivă poate avea o impresie vizuală. În cazul persoanelor care pot vedea culori fără ajutorul ochilor, vorbim despre senzație paroptică.

Scriitorul Jules Romain susținea că pielea are capacități extra-retiniene. Conform lui Romain, pielea posedă ochi în miniatură. Persoanele aflate sub hipnoză, dar și cei care au avut accidente la ochi pot dobândi aceste capacități.

Pielea prezintă o impresionantă calitate de a detecta culorile. Culorile calde sunt roșu, portocaliul, negrul și galbenul, iar cele reci sunt violet, bleu, albastru și gri. Verdele este neutru.

Persoanele care au orbit ca urmare a unui accident, au capacitatea de a distinge culorile cu ajutorul pielii corpului. În lumea animală, caracatița detectează și reacționează la lumină cu ajutorul pielii. Caracatița posedă pigmenți care au o structură asemănătoare retinei și care transformă semnalului electromagnetic al luminii în influx nervos.

Viziunea extra-retiniană este unul din marile mistere ale corpului uman, pe care știința nu l-a cercetat în profunzime. Putem trage concluzia că, organismul uman are multe necunoscute și capacități pe care nu știm cum să le folosim.

piele - VIZIUNEA EXTRA-RETINIANĂ, CEI CARE VĂD CU PIELEA

Corpul uman este un mecanism de înaltă performanță, din care, din păcate, utilizăm numai o mică parte. Cine știe ce alte surprize ne mai rezervă.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns