Descopera

Vizitatori astrali in preistorie. Ființe extraterestre prezente pe Terra

Am scris in numarul precedent, referitor la picturile rupestre de la Wadi Sura II (Egipt), ca specialistii au constatat un lucru uluitor: sutele de amprente de palme de dimensiuni foarte mici, suprapuse celor de marime „naturala”, nu ar apartine unor bebelusi, cum se credea, ci unor fiinte nepamantesti.

Iar daca desenele de pe peretii grotei din desertul african au fost datate la circa 8.000 i.Ch., mult mai socanta devine abordarea similara a picturilor de acelasi fel descoperite intr-o grota din insula indoneziana Sulawesi, vechi de peste 40.000 de ani!

Oamenii primitivi „visau” extraterestri?

 Ne mutam totusi atentia pe continentul asiatic, in regiunea Chattitisgarh din centrul Indiei, unde au fost descoperite picturi rupestre cu varsta de cel putin 10.000 de ani si care includ imagini absolut socante. Pentru a le cerceta, arheologii indieni au apelat la ajutorul NASA si al ISRO (Organizatia Indiana pentru Cercetari Spatiale). Rezultatele sugereaza ca oamenii din timpurile preistorice au vazut fiinte venite de pe alte planete, eveniment ce i-a impresionat suficient de mult incat sa imortalizeze momentul in desenele parietale.

 Straniile figuri incadrate in aceasta categorie tin in maini obiecte comparabile cu niste arme si nu au trasaturi precise; in mod special atrage atentia faptul ca ele sunt lipsite de nas si de gura. Aspectul lor general este insa relativ variabil, unele personaje parand ca sunt echipate cu combinezoane spatiale. In mod firesc, prima incercare de interpretare se bazeaza pe argumente rationale cunoscute. Astfel, s-a aratat ca reprezentarile respective pot fi rodul imaginatiei stramosilor de acum 10 milenii ai indienilor, cu precizarea ca, in general, oamenii sunt capabili sa isi imagineze astfel de lucruri (!?). Numai ca ele reprezinta doar o parte a acestei ecuatii cu mai multe necunoscute.

Arta figurativa si traditii orale

loading...

 Unele desene reprezinta, fara indoiala, un fel de vehicule si mai stranii decat fiintele nepamantesti sus-mentionate. Antena in forma de ventilator si cele trei picioare de sustinere ale obiectului desenat indica in mod cert o similitudine cu un vas spatial extraterestru, afirma cercetatorii.

Mai pe intelesul nespecialistilor, artistii din preistorie au pictat pe peretii grotei din Chattitisgarh OZN-uri si vizitatori ai Terrei veniti din Cosmos! Totusi, deocamdata informatiile trebuie tratate cu prudenta. Cercetatorii indieni locali, care nu au specialisti in asemenea probleme complexe, apreciaza ca, in primul rand, trebuie sa se confirme vechimea de peste 10 milenii a desenelor, avand in vedere si starea lor de conservare remarcabila.

desenozn - Vizitatori astrali in preistorie. Ființe extraterestre prezente pe Terra

 De pe o pozitie oarecum radicala, alti cercetatori apreciaza drept „coincidenta” asemanarea reprezentarilor respective cu imaginile „farfuriilor zburatoare” pe care le vedem azi in filme. Exista insa inca o piesa de rezistenta de partea adeptilor teoriei extraterestre.

O serie de credinte populare care circula pe cale orala, din vremuri nestiute, in satele din regiune relateaza despre un anume popor rohela: fiinte de talie mica venite pe Pamant „din cer”, intr-un obiect zburator de forma rotunda, si care au luat cu ele unul sau doi sateni, care nu s-au intors niciodata. Cercetarile se afla insa abia la inceput.

Revista Magazin

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top