Vizita extratereştrilor în Bărăgan, povestită de locuitorii unui sat

Vizita extratereştrilor în Bărăgan, povestită de locuitorii unui sat

O întâmplare petrecută cu 10 ani în urmă în satul ialomiţean Bueşti a rămas şi astăzi vie printre localnici. Oamenii susţin faptul că într-o noapte de vară au fost vizitaţi de extratereştri. Corpuri sferice multicolore ar fi apărut pe cer la marginea localităţii ca din senin.

La marginea satului Bueşti, liniştea unei amiezi de vară toropită de arşiţă este tulburată de un cârd gâşte care sâsâie ameninţător orice trecător. Un cal priponit de un par în mijlocul izlazului nechează, în timp ce stăpânul său aruncă pe corpul animalului o căldare cu apă ca să-l potolească.

Cu 10 ani în urmă, deasupra aceluiaşi maidan, corpuri luminoase şi-ar fi făcut apariţia pe cer, aproape de miezul nopţii. Întâmplarea a rămas şi acum vie în această parte a micului sat ialomiţean, iar oamenii sunt convinşi de faptul că au fost vizitaţi de extratereştri.

Scarlat Baltă (40 de ani) ţine într-o mână un pumn de cuie, iar în cealaltă un ciocan. De la primele ore ale dimineţii meştereşte la gardul curţii, iar munca pare fără de sfârşit. Mai ia o pauză, se şterge de sudoare pe frunte, iar apoi se apucă de reparat.

Cunoaşte foarte bine povestea OZN-ului care s-a arătat deasupra satului, fiind chiar martor al apariţiei misterioase, petrecută în puterea nopţii. Omul descrie cu lux de amănunte cum s-a petrecut toată întâmplarea. „Păi era aproape de miezul nopţii, când pe cer a apărut aşa o lumină puternică, de culoare albă ce avea forma unei antene parabolice. Ea era înconjurată de alte câteva luminiţe colorate în mov, galben, roşu şi verde. S-a strâns lumea ca la urs să vadă ce s-a întâmplat. Lumina asta s-a plimbat pe cer câteva minute bune”, susţine bărbatul.

„Raze mov mi-au intrat în casă”

La câteva case distanţă de locul unde ar fi fost văzut OZN-ul din Bueşti, e casa lui Ştefan Tănase. Omul a fost la rândul său martor al vizitei pe care marţienii ar fi făcut-o în sat. Se pregătea să meargă la culcare, în momentul în care toată casa i-a fost luminată de o rază mov, venită din cer.

Speriat, el a ieşit afară să vadă ce se petrece şi-a observat cum zeci de localnici priveau uimiţi spre cer la o minge de foc care se roteşte şi se plimbă de la stânga la dreapta. „De două ori au venit OZN-urile la noi în sat. În prima seară nu puteai s-arunci un ac aici la margine.

Mulţi oameni au venit să vadă ce era pe cer şi-am văzut şi eu cu ochii mei. Era aşa o bilă de foc, înconjurată de mai multe luminiţe care se plimba dintr-o parte într-alta. Să tot fi durat vreo oră. Asta în prima seară, în a doua seară m-am trezit cu o lumină mov în casă. Am ieşit afară, m-am uitat pe cer şi-am văzut iar bila de foc. OZN a fost domnule, altfel ce-ar fi putut să fie?” susţine Ştefan Tănase

ozn

Un semn dumnezeiesc

Un alt localnic din Bueşti, pe numele lui Gheorghe Dima (76 de ani), infirmă teoria obiectelor zburătoare neidentificate sau a marţienilor. El crede că ceea ce s-a întâmplat la Bueşti cu 10 ani în urmă a fost în realitate un semn dat de Dumnezeu. „Dumnezeu e mare şi-a vrut să ne dea un semn că există. Doamne ajută-ne pe toţi!”, a spus bătrânul, făcându-şi cruce.

Adevarul

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This