VIZIONARUL, JULES VERNE A FĂCUT CĂLĂTORII ÎN VIITOR?

De mult timp, omenirea visează să inventeze mașina cu care poți călători în timp, în viitor sau a te putea întoarce în trecut. Toate eforturile au fost în van. Un scriitor a reușit acest lucru, este vorba despre Jules Verne. Într-un clasament mondial, Jules Verne ocupă poziția a doua, a topului cu cei mai citiți scriitori. Romanele sale sunt traduse în 148 de limbi.

Invențiile din romanele sale, au devenit realitate după moartea sa. Cum a fost posibil acest lucru, ținând cont că el nu a avut studii de specialitate. Cum a putut să prevadă el viitorul? Sunt asemănări cutremurătoare între romanul său, De la Pământ la Lună și expedițiile Apollo 12 și 13, din 1969 și 1970. Echipajele au fost formate din trei astronauți, ca și în romanul lui Verne. Baza de lansare a navetei spațiale, în roman, se numește Stone Hill, amplasată în Florida, în apropierea bazei Cape Kennedy, baza din care au fost lansate cele două navete spațiale ale misiunilor Apollo 12 și 13.

Expedițiile au loc în luna aprilie, iar navetele spațiale se numeau Columbia în realitate și Columbiada în roman. În roman, naveta spațială are o viteză de 40000 de kilometri pe oră, în realitate, viteza a fost de 39000 de kilometri pe oră. În aproximativ patru zile, au aselenizat. Vă reamintesc faptul că romanul a fost scris exact, cu o sută de ani, înainte de a se produce lansarea unei navete spațiale, în realitate.
Predicțiile pe care le-a făcut Verne sunt colosale. Construcția avionului, a elicopterului, construcția Transsiberianului, calea ferată din Rusia până în Pekin.

În anul 1994, un strănepot al scriitorului, care este cântăreț de operă, descoperă manuscrisul unui roman nepublicat, numit Parisul secolului al XX-lea, în care se vorbește despre tehnica și aparatura secolului, respectiv, televizorul, faxul, metroul, calculatoare. Cum a fost posibil acest lucru? Coincidență? Exclus!
A fost lansată ipoteza, conform căreia Verne a putut călători în viitor.

În august 2001, cercetătorii ruși au realizat un experiment, într-o pădure de lângă Volvograd. Ei au testat o mașină de călătorit în timp. Mașina a fost alimentată cu baterii de la mașină, a căror putere nu era foarte mare. Cu toate acestea, cursul timpului a fost modificat cu 3 procente. Modificarea a fost înregistrată de un oscilator cu cristale simetrice. Au fost mai multe teste, cel mai lung a durat o jumătate de oră. Cercetătorii descriu senzația pe care au avut-o în timpul experimentului, în momentul în care mașina a funcționat.

Loading...

Eram aici și acolo, în același timp, au afirmat ei. Este un sentiment care nu se poate explica. Simțeam cum ne deplasam într-o altă lume. În anul 1952, în Rusia, au fost efectuate astfel de experimente, fără știrea lui Stalin. Toți cercetătorii au fost executați. Experimentele au fost reluate în 1962, când opt cercetători au dispărut, în momentul experimentului.

Jules-Verne

În anul 1989, s-a încercat un nou experiment cu o mașină de călătorit în timp, dar s-a produs o mare tragedie. Experimentul s-a efectuat pe insula Anjou. Modulul experimental de 780 de tone a explodat și a distrus întreaga insulă, care avea o lungime de doi kilometri. S-a presupus că modulul s-a ciocnit cu un asteroid în drumul său spre o lume paralelă.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și