The news is by your side.

Vitamina B17 sau amigdalina, elixirul care combate cancerul

0

Cancerul este una dintre maladiile ale cărui leac întârzie să apară. De mai bine de 100 de ani oamenii de ştiinţă se străduiesc să pune capăt unui boli devastatoare care lovește fără milă membrii societății. Durerile sunt insuportabile, iar lupta bolnavilor cu necruțătoarea boală este în cele mai multe dintre cazuri inutilă. Moartea intervine în cele din urmă lăsând în urma sa doar suferință şi agonie.

Un reportaj controversat

Există o teorie conform căreia cancerul ar putea fi eradicat și chiar prevenit. Pe la jumătatea secolului trecut a fost realizat un reportaj prin care se arăta că vitamina B17, supranumită şi amigdalină, se face răspunzătoare cu declanșarea cancerului, indiferent de forma sa. Deficiența de amigdalină favorizează instalarea cancerului. Realizatorii acestui material susțineau că marile companii farmaceutice cunosc foarte bine acest detaliu şi îl ţin ascuns pentru a vinde medicamentele proprii care le aduc un profit uriaş. Vă puteți imagina ce impact ar avea un asemenea leac asupra companiilor farmaceutice? Probabil că falimentul multora dintre ele ar fi iminent.

În susținerea ideii, realizatorii documentarului au prezentat mai multe cazuri de pacienți care s-au vindecat de cancer în urma tratamentului cu vitamina B17. De asemenea, sunt şi medici care au asistat la acest procedeu de vindecare şi l-au certificat.

În urma difuzării acestui reportaj companiile farmaceutice au reacționat virulent contestând veridicitatea sa. S-a susținut că este doar o făcătură, o fraudă prin care se încearcă subminarea autorității medicale pe plan mondial. Cu toate acestea, nimeni nu a venit cu dovezi clare care să conteste puterea vitaminei B17 în vindecarea bolii.

Amigdalina folosită acum 5000 de ani

migdale-366x250 Vitamina B17 sau amigdalina, elixirul care combate cancerul Încă din cele mai vechi timpuri, amigdalina a fost folosită pentru tratarea diferitelor boli. În prezent vitamina B17 nu prea este cunoscută, însă cu 5000 de ani în urmă era folosită în China antică pentru tratarea bolnavilor. Numele de amigdalină i-a fost oferit datorită faptului că substanța este extrasă din migdale amare. Elixirurile făcute pe baza amigdalinei erau consumate în special pentru menţinerea sănătăţii, fiind cunoscute efectele detoxifiante ale acesteia. Amigdalina a fost folosită ulterior de greci şi romani în scopuri terapeutice, iar în zilele noastre, unele triburi de indieni îşi prepară diverse băuturi din sâmburi de fructe care conţin amigdalină.

Structura chimică a vitaminei B17 este o combinație a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Această vitamină se găseşte în sâmburii de caise, prune, piersici, cireşe şi migdale, dar şi în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac. Aportul de amigdalină trebuie să fie foarte mic pentru că excesul său poate provoca diverse afecţiuni. De reţinut este faptul că prin consumul de alcool, ţigări sau cafea nivelul vitaminei B17 scade dramatic în organism.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și