Vissarion, omul care se crede vocea lui Dumnezeu

În taigaua siberiană poate fi întâlnit Vissarion, liderul unui cult religios care nu doar seamănă cu Iisus, în imaginea pe care o cunoaştem, dar se şi proclamă Vocea lui Dumnezeu.Învăţătorul”, aşa cum i se adresează cei 4.000 de adepţi pe care îi are, este convins că OZN-urile ne survolează constant, iar sfârşitul lumii este aproape.

Credinţa pe care o propovăduieşte este un amestec între creştinism, budism, hinduism, religii păgâne şi cultul extratereştrilor.Cultul înfiinţat de el se numeşte Biserica Ultimului Testament şi se bazează pe scripturi de mii de pagini, adunate în zece mari volume.

În comunitatea lor este interzis consumul de carne, tutun sau vorbitul urât. Este un sătuc, întemeiat chiar de Vissarion, aflat la 160 km distanta de orice așezare, chiar în inima pustietății, care sfidează regulile pe care le urmează oamenii moderni. Totul se rezuma la o viaţă liniştită, fericită, în care legătura cu divinitatea este pună pe primul plan. Pentru mai multe detalii urmăriţi filmul alăturat.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...