Take a fresh look at your lifestyle.

Visele premonitorii, inconștientul măsoară cu precizie pericolu

Cu câteva luni înainte să fie asasinat, președintele Lincoln a avut un vis. El a povestit celor apropiați că a visat o mulțime de oameni care plângea. Erau mulți soldați și el s-a apropiat de unul dintre ei pentru a-l întreba cine a murit. Soldatul cu lacrimi în ochi i-a spus că președintele.

În 14 aprilie 1865, Lincoln este asasinat. Lincoln a avut un vis despre propria moarte, un vis premonitoriu. Visul era un avertisment. Inconștientul lui Lincoln a măsurat cu precizie pericolul în care se afla.

Cu câteva zile înainte de producerea teribilului cutremurului din Japonia, 2011, mai mulți japonezi au avut vise în care Japonia era zguduită de un mare cutremur.

Visul premonitoriu are anumite caracteristici. În primul rând, mesajul este unul imprevizibil, dar clar și chiar cu detalii. În al doilea rând, acțiunea din vis trebuie să se producă în realitatea pe care o trăim. Visul premonitoriu marchează conștientul, ni-l amintim mult timp sau ne poate marca.

Freud nu a crezut în visele premonitorii. El susținea că sunt coincidențe. Alți cercetători consideră activitatea creierului precum o hologramă care ne permite incursiuni în viitor și în alte dimensiuni ale realității.

Fiul lui Dante Alighieri, Jacopo, după moartea tatălui său, a căutat un manuscris la care lucrase tatăl său, înainte să moară. Jacopo a căutat în toată casa, dar fără succes. În una din nopți a avut un vis, în care tatăl său i-a spus unde ascunsese manuscrisul.

Loading...

Scriitorul american Kipling descrie în cartea sa, Amintiri, câteva episoade din viața sa, în care visele premonitorii l-au salvat de la întâmplări neplăcute.

Poetul englez Shelley a visat că doi prieteni apropiați se înecau. El le-a relatat visul, dar nenorocirea nu a putut fi evitată. La scurt timp, cei doi au murit înecați.

Cercetătorii au constatat că două ore într-o noapte în care dormim, visăm. Începând cu secolul al XIX-lea, cercetătorii au devenit interesați de visele premonitorii și au început să le studieze.

De ce visăm?

Julien Green amintește în scrierile sale o întâmplare care l-a marcat. O prietenă i-a povestit că a visat o persoană cu un ochi acoperit, precum un pirat, care a întrebat-o dacă este pregătită. La scurt timp, se afla într-un imobil și aștepta liftul.

A observat că liftierul avea un ochi acoperit cu un petec negru. Nu s-a urcat în lift, preferând să coboare pe scări. Liftul s-a prăbușit în gol și câteva persoane au decedat.

loading...

Comentariile sunt închise.