The news is by your side.

Visele ne ajuta sa ne rezolvam probeleme emotionale

0

Ca sa intelegem cum functioneaza aceasta metoda, mai intai trebuie sa stim la ce folosesc visele.

Visele sunt utile pentru a primi si transmite mesaje inconstientului sau constientului.

Tot ce am trait intr-o zi, in cea precedenta, intr-o saptamana sau luna este analizat, decodificat de inconstient, atunci cand dormim. Pentru ca in faza somnului paradoxal, activitatea cerebrala este mai intensa.

Dintr-un vis, chiar si dintr-un cosmar, pe care ni-l amintim ori nu, nici nu are importanta, mereu va iesi ceva.

Bunaoara, vi s-a intamplat ca intr-o dimineata sa va treziti cu solutia unei probleme care nu va dadea pace. Fara indoiala, ati adormit cu acea chestiune in minte.

Somnul este poarta incredibila spre creativitate, atata timp cat vom interpreta si dirija visele. Putem profita de acest lucru pentru a ne schimba viata.

Mai precis, somnul paradoxal indica momentul cand creierul memoreaza si rezolva problemele. Argumentul rezida, poate, in faptul ca zonele cerebrale, limitand reflectarea la ceea ce este logic si are sens, ne permit sa gandim altfel, intr-un mod original, inedit.

Se stie ca artistii, cercetatorii si scriitorii se folosesc constient de visele lor, se inspira din ele pentru a lucra. De exemplu, in vis, scriitoarea britanica Mary Shelley si-a imaginat romanul “Frankenstein sau un Prometheus modern” publicat prima oara in 1818.

Cum procedam sa obtinem raspunsuri la intrebari, sa gasim solutii unor probleme ce ne framanta

Pur si simplu punand intrebarea, abordand problema sau cerand ajutorul inconstientului, exact inainte de a adormi.

Nu este vorba de a rumega gandurile sumbre, de a cugeta inainte de a ni se inchide ochii, efectul va fi invers si nu vom mai reusi sa adormim.

Daca scriem clar si precis ce ne tracaseaza, daca punem intrebarea in scris si daca citim textul inainte de a adormi, nu vom intra in procesul insomniei, cu conditia de a respecta anumite reguli.

Ideal este sa redactam un text mic, formulat intr-un mod pozitiv (fara negare). Sa utilizam pe cat posibil metafore, cuvinte adresate sub forma de imagini direct inconstientului.

De exemplu:

“Am o anume problema la serviciu” (expunem problema in detaliu, in asa fel incat inconstientul sa stie despre ce este vorba). Evitam propozitiile de tipul: “nu stiu ce sa fac”. Mai curand, scriem: “Mi-ar placea sa stiu ce sa fac/cum sa fac”.

Completam cu: “ii cer subconstientului sa-mi arate calea de urmat pentru a gasi solutia la aceasta problema”.

Recitim o data sau de doua ori textul inainte de a adormi, niciodata de mai multe ori, deoarece riscam sa-l repetam toata noaptea, fara sa obtinem vreun rezultat si sa nu ne gasim somnul.

Foarte important!

Ca sa terminam, este bine sa multumim intotdeauna inconstientului pentru tot ceea ce face in sprijinul nostru.

Stingem apoi lumina, urmam ritualurile pe care le practicam inainte de culcare si lasam sa ne fure somnul. Noaptea va face restul.

Poate ca raspunsul problemei avute nu va veni imediat, nici a doua zi, nici in urmatoarea. Cu certitudine, va veni in momentul in care ne asteptam mai putin.

Dovedind nerabdare, spunandu-ne ca avem multe asteptari de la aceasta tehnica, nimic nu va functiona. Inconstientului nu putem sa-i dam ordine pe care sa le execute cat ai bate din palme.

Sa-i acordam incredere, fara sa-l bruscam sau sa-i impunem. Nu va imaginati cata putere are acest “instrument” inca necunoscut!

Rezumand altfel cele expuse, am avea 5 etape pentru rezolvarea problemelor cu ajutorul viselor:

– formulati problema respectiva intr-o propozitie, notati-o pe o foaie de hartie si asezati-o langa pat. Adaugati un creion, un carnetel si alte obiecte in legatura cu aceasta problema;

– ganditi-va la problema timp de cateva minute inainte de culcare;

-odata intinsi in pat, vizualizati problema, pe cat posibil sub forma unei imagini mentale;

– in curs de adormire, spuneti-va ca doriti sa visati problema respectiva si ca dupa ce va treziti veti scrie solutia pe hartie;

– la trezire, ramaneti linistiti, inca intinsi, inainte de a va ridica din pat. Scrieti pe un carnetel ce va amintiti din vis (un element oarecare) si descrieti-l;

PROFEȚII-ȘI-VISE Visele ne ajuta sa ne rezolvam probeleme emotionale

Puteti impartasi din experienta traita apropiatilor sau pe retelele de socializare, ca tehnica sa fie cunoscuta de multi oameni si astfel sa oferiti un ajutor, oricat de mic ar fi, vindecarii intregii omeniri.

Sursa: Secretele

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și