Take a fresh look at your lifestyle.

Visele, mesagerii misterioși! Trei cazuri incredibile

1

În anul 400 î.Hr., Antiphon scria primul tratat despre oniromanție, interpretarea viselor. Cicero a realizat un studiu dedicat interpretării viselor. De departe, preoții egipteni erau cei mai mari maeștri în interpretarea viselor. Ei numeau visele mesageri misterioși care erau trimise de zeița Isis pentru a-i avertiza asupra viitorului.

Oamenii Antichității atribuiau viselor virtuți magice și divinatorii. În Evul Mediu, cei care interpretau visele erau considerați vrăjitori. Începând cu secolul al XX-lea, lumea științifică a început să fie preocupată de interpretarea viselor.

Mai mulți oameni de știință au făcut declarații surprinzătoare. Mendeleev susținea că a întocmit tabelul periodic al elementelor în urma unui vis. Chimistul german Kekule a declarat că a descoperit structura moleculară a benzenului după ce imaginea structurii i-a apărut într-un vis.

Cazul Christopher Robinson

Cu o lună înainte ca Lady Diana să-și piardă viața, Robinson a avut un vis în care Diana murea ca urmare a unui accident. El a povestit visul membrilor familiei, dar și prietenilor. Tragedia avea să se producă câteva săptămâni mai târziu.
Situația avea să se repete în vara anului 2001. El și-a avertizat prietenii să evite New Yorkul, în perioada imediat următoare, pentru că se va produce un incident major. În 11 septembrie, aveau să-și piardă viața 1500 de persoane.

Cazul Spencer Perceval

În anul 1812, Perceval era prim-ministru al Marii Britanii. Cu opt zile înainte să fie asasinat prin împușcare, el a primit vizita unei britanice care susținea că a avut un vis în care el era asasinat de un bărbat scund. Perceval avea să spună că femeia este nebună. Opt zile mai târziu, Perceval era împușcat de un bărbat scund.

Loading...

Cazul Charles Dickens

rp_vise-lucide.jpg

Celebrul scriitor a relatat în jurnalul său o întâmplare cu un sfârșit tragic. El a visat un accident produs de un tren care a intrat în coliziune cu mai multe mașini, la ieșirea dintr-un tunel. El a văzut mulți morți și mult sânge.
A doua zi, un tren care se îndrepta spre New York, la ieșirea dintr-un tunel, s-a ciocnit cu mai multe mașini. Au fost zeci de victime.

loading...