The news is by your side.

Virusul care va decima populatia omenirii si-a facut aparitia!

0

 De-a lungul timpului omenirea s-a confruntat cu mai multe perioade în care populația lumii a fost grav afectată de diversele epidemii la nivel global. Între 1918 şi 1919, „gripa spaniolă” a afectat o mare parte din populația mondială şi s-a soldat cu cel puţin 40 de milioane de decese, potrivit OMS. Gripa asiatică din 1957-1958 a provocat moartea a circa patru milioane de persoane. Tulpinile  H5N1 şi AH1N1 sunt virusurile care au lovit cel mai recent omenire, pandemia fiind evitată cu șansă.

Pornind de la aceste aspecte, virusologul John Oxford de la  Universitatea din Londra face o declaraţie şocantă prin care susţine că în următorii 5 ani omenirea va fi lovită de o pandemie fără precedent. Virusul despre care este vorba va fi transmis de la animal la om şi va decima populația planetei.

Trebuie să fim pregătiţi de o pandemie în următorii ani, în perioada 2017-2018„, a declarat Oxford pentru Daily Mail.

Pandemia va fi produsă de  febra hemoragică virală Crimeea-Congo (FHCC). Simptomele produse de acest virus vor fi confundate cu cele ale unei banale răceli la început, după care pacienții încep să aibă răni pe corp, care sângerează incontrolabil. În cel puţin 30% din cazuri, virusul duce la deces. Deja au apărut cazuri pretutindeni în lume.

febra Virusul care va decima populatia omenirii si-a facut aparitia!

Febra hemoragică virală Crimeea-Congo este întâlnită cu precădere la animalele din Asia şi Africa. Virusul, suferind mai multe mutații a reușit să treacă bariera dintre specii şi mai nou se întâlneşte şi la om. Un caz ciudat a fost semnalat luna trecută în Anglia, când un pacient s-a prezentat la spital şi în urma analizelor medicii au concluzionat că este vorba despre un virus necunoscut. Medicii l-au menţinut în viaţă pe muribund până au putut să analizeze virusul ucigaş. Bărbatul se îmbolnăvise după o vizită în Qatar.

Virusul febrei hemoragice Crimeea-Congo se transmite prin muşcătura de căpuşă şi este foarte asemănătoare cu meningita de căpuşă, o boală întâlnită şi la noi. Virusul a fost descoperit în urmă cu jumătate de secol la animale. În ultimii ani, în Africa, virusul a fost descoperit şi la om. Din păcate, nu există un vaccin care să prevină îmbolnăvirea şi nici un tratament specific pentru această afecţiune, ci doar tratament de suport. Boala debutează cu simptome asemănătoare cu cele ale gripei (dureri de cap şi articulare, febră), după care pe corpul bolnavului apar nişte răni care sângerează. Este adevărat că boala se poate extinde, dar nu se pune problema unei pandemii„, a declarat Prof. doctor Geza Molnar pentru ziarul Click.

Până în prezent nu există leac pentru acest virus care se va răspândi atât de mult încât în doar câţiva ani va declanşa o epidemie fără precedent. Salvarea ar putea să vină tot din tagma oamenilor de ştiinţă care ar putea să determine structura virusului şi să dezvolte un antidot. Până atunci nu putem decât să sperăm că nenorocirea nu se va produce.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și