Viracocha: inexplicabila construcție megalitică care poate conduce energia electrică

Viracocha: inexplicabila construcție megalitică care poate conduce energia electrică

America de Sud este una dintre cele mai importante zone în care istoria îndepărtată a planetei noastre și-a lăsat amprenta prin diferitele structuri megalitice.

De cele mai multe ori, acestea au atras atenția arheologilor nu doar prin complexitate, dar și prin misterele fascinante pe care le ascund.

Una dintre aceste structuri se regăsește în Peru și poartă numele zeului creator Viracocha.

Acesta a fost considerat de cultura pre-incașă zeul suprem, care odată coborât pe Terra a pus bazele civilizației umane. Pentru că Viracocha era înalt și cu pielea albă, atunci când conchistadorii au ajuns pe teritoriul Lumii Noi, au fost considerați de incași ca fiind descendenții acestei zeități.

Acest motiv a fost poate principalul pentru care spaniolii nu au întâmpinat rezistență din partea unei civilizații atât de complexe.

În memoria lui Viracocha, locuitorii acestor ținuturi au construit o cetate megalitică în urmă cu peste 14.000 de ani. Arheologii au încercat să deslușească misterele acestei construcții, dar s-au ales doar cu întrebări la care răspunsurile sunt încă imposibile.

Loading...

Se preconizează că misteriosul popor a trăit acum 14.000 de ani, dar au mai fost descoperite anumite structuri şi construcţii pe fundul lacului Titicaca, ceea ce presupune că acest popor a trăit înainte cu mult că lacul să se formeze.

Unul dintre cele mai mari mistere ale zidurilor așezării Viracocha este că sunt capabile să conducă energia electrică, în condițiile în care au fost construite din blocuri de piatră extrem de mari.

Nu se poate explica acest fenomen, mai ales că legile fizicii pe care le cunoaștem spun că piatra nu poate fi un conductor electric.

Una dintre capodoperele arhitecturale, care a rezistat de-a lungul timpului, este Poarta Soarelui (Sun Gate). Structura este reprezentativă pentru civilizaţia respectivă pentru că înfăţişează un calendar.

Calendarul este împărţit în 290 de zile care sunt structurate în 12 perioade a câte 24 de zile la care se mai adaugă 2 zile. Acest controversat calendar a iniţiat două teorii care încearcă explicarea să.

Prima susţine că anul pe Pământ era oarecum diferit acum 14.000 ani, iar cealaltă presupune că acest calendar provine de pe o altă planetă, cauza pentru care este atât de diferit de cel actual.

O analiză minuţioasă a civilizaţiei din Tiahuanaco reflectă priceperea în astronomie și fizică pentru că acest popor misterios ştia că Pământul este un glob şi se învârte în jurul propriei axe şi putea să calculeze cu exactitate orice eclipsă de Lună sau de Soare chiar dacă era vizibilă din partea cealaltă a planetei.

Viracocha

Acest fenomen presupune că civilizația misterioasă, care a trăit în urmă cu peste 14.000 de ani, deținea cunoștințe tehnologice mult mai avansate decât ale noastre.

O altă teorie interesantă, care încearcă explicarea misterului, susține că o civilizație extraterestră, condusă de zeul suprem Viracocha a ajuns pe Terra și astfel s-a construit acest oraș impresionant.

loading...

Related posts