In Kosmos exista multe sisteme stelare cu planete locuibile de fiinte ! In toate sistemele stelare la un moment dat apare viata . Obligatoriu o evolutie se inchide cu aparitia fiintelor cu activitate intelectuala . Contactul nu se stabileste oricum , ci dupa reguli clare care se subordoneaza Legii Fiintei , o sublege din Legea Kosmosului . Deci toate fiintele din Kosmos nu exista oricum, ci au o Lege Universala, iar mai departe au propria Lege de Existenta , in cazul omenirii actuale, Legea a fost Pentalex-ul , urmand ca odata cu nasterea superiorilor pe planeta sa fie o noua Lege.

Simultan cu inchiderea evolutiei pe aceasta planeta are loc si accederea omului la ABC-ul existential , adica primeste raspunsuri la zeci de intrebari existentiale . Evolutia nu se incheie cu nasterea superiorilor , ci corelativ cu acestia se nasc doua corpuri perfecte – imparatii de sistem stelar . Imparatii de sistem stelar totalizeaza toti atomii dintr-un sistem stelar si sunt conectati la sistemul de care apartin , spre exemplu cunosc orice contact asteroidic , stiu de orice nava ce intra in sistem . Imparatii patroneaza stiinta si tehnologia , lor li se reveleaza toate tainele Kosmosului , caci omului ii este permis sa cunoasca toate tainele , nu dintrodata , ci pas cu pas.

Toate fiintele ce calatoresc prin Kosmos sunt pasnice si urmaresc sa completeze cunoasterea despre axioma atomului , respectiv adaptarea matricei campului fizic stelar din care provin la celelalte sisteme stelare . Se face precizarea ca fiecare sistem stelar are propriul camp fizic , adica nu exista doua sisteme stelare identice . Varietatea atomului in Kosmos este cu mult mai mare decat varietatea atomului in acest sistem stelar . La contactul cu fiinte de pe alte planete , regula este ca cei vizitati sa vorbeasca , iar vizitatorii asculta , in felul acesta nu este influentata individualizarea culturala a respectivei civilizatii . La un grad inalt de dezvoltare pentru ambele civilizatii se poate trece la dialogare .

Intre civilizatiile de pe alte planete nu se face schimb de tehnologie ! Motivatia este multipla , oricum omul nu are nevoie de import de tehnologie ! Incet-incet isi va construi tot ce are nevoie , de la nave ce folosesc drept combustibil campul substantelor radioactive ( pe care acum oamenii le folosesc la fabricarea bombelor nucleare ) , la aparate care pot filma prin micsorare un sistem stelar sau radiografia un nucleu de planeta ! In cazul medicinei , nu problema tratamentelor va fi presanta , ci se trezeste cu o noua insarcinare : identificarea tipurilor de atomi in tesuturi si numararea lor ! Adica nu este suficient ca se identifica cei 70 de atomi din care este alcatuit corpul uman , mai trebuie sa se afle si cum se repartizeaza acestia prin tesuturi si in ce limite !

Ce s-ar intampla daca la acest moment extraterestrii ar avea contact cu omenirea ? S-ar transforma intr-un esec , daca vizitatorii nu ar fi pregatiti de fuga , probabil ar ajunge cine stie in ce camere de disectie ! Mai demult am citit ca Vaticanul a pregatit o celula pentru increstinarea extraterestrilor , deci vizita s-ar incheia cu vreo pironire , in timp ce vreun preot le va cere insistent sa se boteze in numele lui Hristos , iar nava ar fi desfacuta bucata cu bucata pentru a-i fi preluate toate tainele tehnologice ( desigur nu vor reusi din motive explicabile stiintific ) si la urma vizita e un mare dezastru , omenirea pregatindu-se de un razboi cu acestia , caci dupa o nava urmeaza escadrila extraterestra !

Loading...

Este posibil ca de mii de ani sa ne fi observat de la distante considerabile , sunt fiinte si curiozitatea nu este o caracteristica a omului , ci a fiintei in genere , curiozitatea este o insusire obligatorie pentru progresul cultural-stiintific . Nu au avut contact cu noi deoarece au realizat ca nu am ajuns la stadiul avansat . Dupa parerea mea un criteriu dupa care isi dadeau seama ca nu suntem superiori este arhitectura localitatilor . Toate localitatile privite de sus arata haotic si sunt sub motto-ul sa fie. Pentru o civilizatie avansata este inacceptabila aceasta desfasurare haotica si orasul are o incadrare terestra , insa si aeriana , adica privit atat de jos , cat si de sus arata ingrijit , ordonat , formic . Acum sunt constructii gigant , adevarate perle ingineresti , dar le lipseste o incadrare formica arhitecturala ! Paradoxal este ca deficitul , criza ecologica este greu de depistat pentru o civilizatie extraterestra . Provenind din sisteme ecologice cu alti parametri , nu au cum sa realizeze ce este in regula si ce nu este in regula pe aceasta planeta ! ( O civilizatie superioara obligatoriu nu perturbeaza parametrii unui sistem ecologic si se adapteaza conditiilor existente , adica o civilizatie superioara se adapteaza mediului , nu mediul se adapteaza ei , cum procedeaza omenirea la prezent ) .

Odata aflat ABC-ul existential , impreuna cu cei doi imparati de sistem stelar va avea loc primul contact . Pana atunci vor mai trece ani , iar cartea de vizita nici macar nu este conturata . Desigur ca pentru vizitele fiintelor de pe alte planete , oamenii urmeaza sa realizeze un fel de curiculum vitae cultural de mii de ani , adica o prezentare cu cele mai semnificative realizari . Intr-o 100 de ani va fi primul contact cu siguranta , depinde mult si de prezentul concret al omenirii , acest contact putandu-se stabili si intr-un interval de timp mai scurt .

Deci , niciodata nu este contact intre civilizatii avansate si civilizatii inferioare . Principalul motiv este civilizatia inferioara ce nu cunoaste ABC-ul existential , cum este omenirea acum . Caracteristicile de inferioritate sunt atat intelectual , cat si in cunoasterea existenta . Activitatea intelectuala prezinta o mare deficienta de analiza , iar multe teorii stiintifice nu sunt corecte . Dupa ce se asimileaza axioma existentiala se constata ca este o mare ineptie sa faci experimente pe fiinte de pe alte planete , chiar daca sunt in ipostaza de inferioritate . Nu ai decat o stare de compatimire pentru ei deoarece toate civilizatiile au fost in stadiu de inferioritate si s-au confruntat cu mari probleme . Aceasta este conditia de fiinta , nu apare dintrodata fiinta superioara , prima data fiind o veriga intermediara . Este un fel de asemanare cu omul ce este pentru inceput copil si are o minte cruda , iar dupa ani devine adult .

Imi plac filmele SF , totusi vreau sa fac precizarea ca un sistem stelar este stabil dar si fragil . O detonare de proportii poate distruge un sistem stelar , se produce perturbarea orbitala a planetelor , deviaza si nu se mai mentin in miscarea in jurul Soarelui , cazand pe acesta , impactul unei planete cu steaua duce la o puternica explozie ! Intr-un sistem stelar nu se pot produce explozii puternice , navele fiind de dimensiuni relativ reduse , cu echipaje de cativa zeci de oameni ! Navele mari nu sunt eficiente , viteza de propulsie atinge cote mici , campul substantelor radioactive determina o energie medie ce se performeaza la navele cu dimensiuni reduse . Navele ce calatoresc prin Kosmos nu sunt inarmate , daca cutitul de bucatarie sau echivalentul lui intr-o alta civilizatie este considerat o arma , atunci sunt inarmate numai cu cutite de bucatarie .

Stiati ca din diamant se obtine cea mai performanta lentila pentru microscop , iar unele pietre pretioase sunt de fapt diamante colorate din care se obtin cele mai performante lentile pentru telescoape ? In viitor diamantele , pietrele pretioase si aurul nu vor mai fi folosite pentru confectionarea bijuteriilor , fiind utilizate pentru diferite aparate tehnico-stiintifice .

Articol semnat: Evi  Eshara

loading...