Stiinta

Viata secreta a plantelor: Oamenii de stiinta au descoperit ca ele pot vorbi!

Plante care vorbesc între ele emițând niște sunete ciudate? Nu este scenariul unui film science-fiction ci doar concluziile unui studiu efectuat de o echipă de oameni de știință din cadrul Universităţii de Vest din Australia.

„Toată lumea ştie că plantele reacționează la lumină sau că emană nişte substanțe chimice atunci când pericolul se apropie, în speță animale ierbivore.” susține Monica Gagliano profesor în cadrul Universităţii de Vest din Australia.

plante 300x240 - Viata secreta a plantelor: Oamenii de stiinta au descoperit ca ele pot vorbi!Pornind de la prezumția că plantele reacționează la sunete, echipa de cercetători a efectuat un studiu. Rezultatele au fost uimitoare pentru că s-a ajuns la concluzia că rădăcina fiecărei plante este capabilă să emite anumite sunete. Acestea seamănă cu un „click”, iar atunci când sunt introduse în apă sunetul este continuu, la o frecvența de 220 Hz.

Acest sunet reprezintă limbajul plantelor, pe care îl folosesc pentru a comunica între ele. De asemenea sunetele dar şi vibrațiile joacă un rol important în viața plantelor. Cu cât ele sunt mai amplificate cu atât procesul de dezvoltare este mai rapid.

Lucrarea echipei de cercetare a fost publicată în revista de specialitate  Trends în Plant Science, cu scopul de a atrage fonduri pentru a continua cercetarea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top