The news is by your side.

Viața pe Venus. Cercetătorii încearcă să determine misterul transformării planetei într-un iad

0

Oamenii de știință trag pentru încă o dată semnalul de alarmă cu privire la încălzirea globală. Chiar dacă fenomenul pare să se producă din cauza omului, microbiologistul David Grinspoon îi îndeamnă pe oamenii de știință să privească evoluția planetelor vecine ale Terrei pentru a descoperi cheia procesului.

Din ultimele cercetări rezultă că atât Marte, cât și Venus au deținut atmosfere similare cu cea a planetei noastre. Mai mult de atât, se crede că ambele planete au susținut diverse forme de viață. Lucrurile au decurs normal până într-un punct, pentru ca mai apoi ceva să declanșeze procesul de încălzire globală. Astfel, cele două planete s-au transformat într-un iad imposibil de trăit.

Atmosfera lui Venus este în prezent mult mai groasă decât cea de pe Terra, dar cu toate acestea temperaturile nu dau posibilitatea ca viața să existe. Din această cauză, oamenii de știință vor să dea ceasul înapoi pentru a înțelege ce s-a întâmplat pe Venus în trecutul îndepărtat pentru ca procesul de încălzire globală să fie declanșat. Climatologii cred că un anumit fenomen necunoscut a produs efectul de seră și astfel Venus s-a transformat dintr-o planetă locuibilă într-una pustie.

Un rol important l-a jucat și Soarele, care în urmă cu 4000 de milioane de ani avea o dimensiune mult mai mică, dar chiar și așa nimeni nu își poate explica cauza pentru care apa de pe Venus s-a evaporat și a intrat în atmosferă. Acest fenomen s-a petrecut și pe Marte și este posibil ca în viitor să se producă și pe Terra.

venus Viața pe Venus. Cercetătorii încearcă să determine misterul transformării planetei într-un iad

La numai câteva zile după ce NASA a lansat o sondă spațială pentru a investiga atmosfera lui Marte, în prezent o nouă sondă va fi trimisă și spre Venus pentru a se putea determina motivul declanșării încălzirii globale. În cazul în care se va putea descoperi acest declanșator, cercetătorii vor putea înțelege etapele de viață ale planetelor și în cele din urmă vor descoperi cât va mai putea susține Terra viața.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și