The news is by your side.

Viața după moarte? O parte importantă din creier rămâne activă după moarte

0

Credința populară susține că o pisică are nouă vieți. Până în prezent această teoria nu și-a găsit baza științifică și nu se știe ce sursă de proveniență poate să aibă. Despre om, stămoșii nu au inventat niciodată legende cu privire dincolo de moartea fizică, dar cu toate acestea, noile studii ridică mai multe semne de întrebarea cu privire la existența vieții după viață.

O echipă de medici români a identificat o activitate ciudată pe electroencefalogramă (EEG) în cazul mai multor pacienți care se aflau în comă. Pornind de la această constatare, medicii de la Universitatea din Montreal a sedat profund 26 de pisici, după care au fost monitorizate. Astfel, au fost descoperite mai multe unde ciudate în zona corticală superioară şi în hipocampus, cu toate că activitatea EEG era „plată”, ceea ce indica un cortex inactiv.

Acesta pare un nonsens la prima vedere, dar în același timp indică și faptul că ar exista o anumite activitate suspectă în creier chiar și după moartea cerebrală.

Cercetătorii au mai declarat și că atunci când o persoană se află într-o formă de comă profundă, creierul poate să supraviețuiască pentru o perioadă nedeterminată încă. Cel mai ciudat este faptul că atunci când se află în pragul morții, activitatea creierului pur și simplu explodează și nimeni nu își poate explica cauza. Medicii mai cred că atunci se produc senzațiile cu privire la ieșirea din organism sau călătoria prin tunelul la capătul căruia se află celebra luminiță.

De exemplu, un alt studiu recent a demonstrat că în momentul unui stop cardiac, activitatea creierului nu încetează, ci din contră explodează considerabil. În mod normal, după un atac de cord, întreaga activitate din organism se oprește, dar cu toate acestea creierul lucrează la intensitate crescută. Și aceasta pentru perioade lungi de timp.

creier-350x350 Viața după moarte? O parte importantă din creier rămâne activă după moarte

Până în prezent nimeni nu poate explica ceea ce se petrece în creier după moarte, dar medicii susțin că o parte din creier rămâne activă și după moarte.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și