Venus, pisica cu doua chipuri ramane un mare mister

Venus, pisica cu doua chipuri ramane un mare mister

O pisică pe numele său de scenă Venus, care are propria pagină de Facebook şi chiar canalul său pe Youtube, face senzație pe internet. Venus nu este o pisică ca oricare alta ci una specială şi în același timp ciudată pentru că are un cap format din două chipuri, unul maro cu un ochi căprui şi celălalt negru cu ochiul albastru.

Cum este posibil să ne nască o asemenea pisica? Aceasta este întrebarea care se afla pe buzele tuturor. Leslie Lyons, profesor la Universitatea din California care studiază genetica de ani buni, susține că nu a mai văzut niciodată un astfel de specimen.Venus este o pisică extrem de rară, dar odată studiată problema să se pot trage concluzii clare” susţine Lyons.

În culturile antice pisicile sunt considerate himere, adică vietăți compuse din componentele mai multor animale. Dar aceste povestiri au rămas întotdeauna la rangul de legende, în timp ce Venus este rezultatul a două coduri genetice care s-au dezvoltat în doi embrioni distincți.Himerele nu sunt chiar atât de rare şi există în realitate”, mai adăugă Lyons. În efect, partea maro a pisicii este de sex masculin în timp ce partea neagră reprezintă pe cel feminin.

Cu toate aceste explicații încă mai rămâne un mister neelucidat, ochiul albastru al pisicii. În general ochii pisicilor sunt galbeni sau verzi, doar pisicile Siameze, cu pete albe pe ele, sunt singurele care au ochii albaştri. Venus are o singură pată albă fapt pentru care este nu poate să se tragă dintr-o Siameză. Misterul ochiului albastru rămâne o enigmă şi pentru geneticieni.

Loading...
loading...

Related posts