The news is by your side.

Vechile texte hinduse prevestesc ca in 2012 o Era de Aur va debuta pe Pamant

0

Brahma-Vaivarta Purana este unul dintre textele sacre ale scripturii hinduse. Aici se descrie cu o minuţiozitate ieşită din comun cele patru etape ale dezvoltării omului pe Pământ. Krishna Ganga Devi, o zeitate venerată în multe tradiţii hinduse dintr-o varietate de perspective fiind al 8-lea avatar al lui Vishnu, susţine că o Epocă de Aur va pune stăpânire pe Pământ. Această epocă, a prosperităţii, va începe în anul 5000 de la Kali Yuga şi se va termina în anul 10.000. Dar hai să vedem ce înseamnă acest lucru.

Yuga, în filozofia hindusă este numele deepocă” sauera”, în cadrul unui ciclu de patru vârste. Acestea sunt Satya Yuga (Krita Yuga sau), Yuga Treta, Yuga Dvapara şi, în final Kali Yuga. Potrivit scripturii hinduse viaţa în Univers este creată şi apoi distrusă o dată la fiecare 4,1 la 8,2 miliarde de ani, ceea ce reprezintă o singură zi (zi și noapte) pentru Brahma. Durata de viaţă pentru zeul hindus al Creaţiei şi unul dintre Trimurti (trinitate), ceilalţi fiind Vishnu şi Shiva, poate fi între 311 de trilioane şi 40 de miliarde de ani. Cele patru cicluri, numite şi Yuga, se repetă la fel precum anotimpurile pe Pământ. Trecerea de la un ciclu de creație la altul se face progresiv, pornind de laîntuneric” sprelumină”. Ciclul format din cele 4 Yuga durează aceiași perioada de timp în care sistemul nostru solar efectuează o mişcare de rotaţie faţă de punctul central al galaxiei.

vedas_1 Vechile texte hinduse prevestesc ca in 2012 o Era de Aur va debuta pe PamantHinduşii foloseau calendare lunare, dar şi calendare solare pentru măsurarea timpului. Dacă un an mediu lunar este echivalentul a 354,24 de zile atunci ar fi 5200 de calendare lunare din momentul în care Kali Yuga început până la 21 decembrie 2012. Exact pe 18 februarie 3114 î.Hr. a început Kali Yuga şi se va termina în ciudată zi de 21 decembrie 2012. O altă anomalie ar mai fi şi faptul că Calendarul Maya a început cu mare ciclu, al cincilea, în 3102 î.Hr. şi se va încheia la 21 decembrie 2012, ceea ce pare o diferenţă doar de 12 ani între ciclul mayaş şi cel hindus. Este uimitor că cele două culturi, mayaşă şi cea hindusă, aparent fără să aibă niciun contact real, au putut să prevestească ca în anul 2012 se va întâmpla același lucru.

În acest fel, în prezent ne regăsim  la peste 5000 de ani de când Kali Yuga a început şi conform textelor hinduse a venit vremea ca o nouă epocă să înceapă pe Pământ. Această Epocă de Aur pe care o prevesteşte Krishna ar putea să debuteze chiar din data de 22 decembrie 2012.

Sfârşitul de Kali Yuga aparecând florile se vor naşte din flori, fructele din fructe, iar norii vor revărsa asupra Pământului precipitaţii neobişnuite, atunci Yuga se va termina şi va începe o nouă eră.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și