Descopera

Vechii egipteni au introdus misterele Universului in constructia piramidei lui Keops

S-au scris foarte multe texte referitoare la „secretul piramidelor„. Încă de pe vremea grecilor vechi, oamenii au dorit să deslușească toate tainele marii piramide a lui Keops, care este considerată una dintre minunile lumii. De aceea atât de multe volume de specialitate încearcă explicarea poveştilor ezoterice care se regăsesc în piramidele egiptene. Nu se ştie cât de multe fapte au reuşit să dezvăluie aceste cărţi, dar este cert faptul că piramida lui Keops ascunde foarte multe secrete.

Axul culoarului de acces la mormintele din piramida lui Keops este centrat pe Steaua Nordului cu o precizie incredibilă, de numai 4 minute a unghiului făcut în raport  cu steaua Dragonului, care la vremea respectivă reprezenta nordul geografic. O altă curiozitate demnă de luat în serios este faptul că cele 4 laturi ale piramidei sunt poziţionate perfect în cele patru puncte cardinale.

Dacă înmulțim înălţimea piramidei cu 1 miliard, aflăm cu mare exactitate distanţa de la Pământ la Soare, adică 150 milioane de kilometri. Poate părea o coincidență, dar dacă împărţim perimetrul pătratului care formează baza piramidei lui Keops la înălţimea sa, atunci obţinem un rezultat fascinant de 6,28, adică (3,14). De aici putem deduce că cei care au construit această piramidă aveau cunoştinţe avansate de matematică, cunoscând foarte bine cifra π. Această constantă a fost descoperită abia în anul 1670 de către omul modern. Vechii egipteni dețineau acest secret încă din cele mai fragede timpuri, fapt pentru care suntem obligaţi să credem că deţineau mult mai multe secrete decât ne imaginăm.
piramida keops - Vechii egipteni au introdus misterele Universului in constructia piramidei lui Keops
Raportul dintre apotemă ( perpendiculară coborâtă din vârful piramidei până în laţurile ei) şi baza triunghiurilor care formează fetele piramidei este egal cu aproximativ 1, 1618, care nu este altceva decât faimosul număr de aur Φ. Valoarea acestui număr a ost cunoscută la câteva milenii după ce Marea Piramidă a fost ridicată.

Celebrele camere mortuare regăsite în mai toate piramidele egiptene sunt adesea la un nivel încât suprafața piramidei rămase să fie egală cu jumătatea suprafeței bazei sale. Desenul camerelor mortuare face să apară triunghiul sacru al cărui ipotenuza este de 5 şi laturile de respectiv 4 şi 3.

Ce concluzie putem trage despre aceste fapte? Probabil că piramidele sunt construite pentru a ne arăta viitorul şi desfășurarea evenimentelor care vor urma. De aici mai putem deduce şi faptul că vechii egipteni erau în posesia unor cunoştinţe vaste despre Pământ şi Univers. Cel mai trist este faptul că aceste cunoștințe s-au pierdut odată cu dispariţia civilizaţiei egiptului antic, dar cu scurgerea timpului omul modern începe să le redobândească.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top