The news is by your side.

VATICANUL ASCUNDE CRONOVIZORUL, APARATUL DE FOTOGRAFIAT TRECUTUL

Stephen Hawking spunea că Polul Nord marchează cea mai îndepărtată limită geografică a Pământului, dar Pământul nu se termină acolo. În același mod putem spune că timpul are o limită numită Big Band. Dacă Universul se dilată, se extinde, rezultă că timpul nu are limite. Putem crede că au fost mai multe Big Banduri?

Cele mai noi teorii din fizică susțin că dacă Universul se extinde la maximum și apoi se contractă brusc, timpul ar putea să fie întors. Este dacă vreți, săgeata pe care o trimitem într-un sens și ea revine. Ce consecințe ar fi?
Apa ar curge în sus, noi am întineri, stelele ar absorbi toată căldura și lumina. Existența ar avea sens invers iar noi am avea probleme mentale. Ce ne împiedică să vizităm trecutul? Specialiștii susțin că dacă am putea depăși bariera luminii, am putea vizita trecutul.

Conform teoriei relativității, dacă ai încerca să accelerezi un corp cu viteza luminii, acesta ar deveni foarte greu. În masa lui ar intra din ce în ce mai multă energie, în timp ce energia necesară pentru creșterea vitezei ar scădea cantitativ. Ar fi nevoie de o cantitate uriașă de energie pentru a atinge viteza luminii. Totuși, teoria relativității nu exclude posibilitatea unei călătorii cu viteze superioare celei a luminii.

Fizicienii au descoperit particulele numite tahioni, particule ipotetice care pot circula în timp mai repede decât lumina.
Ei ar putea fi folosiți pentru a putea călători în trecut. Călătoria în timp este un vis pe care omenirea nu l-a atins încă. Pentru a atinge acest vis trebuie să construim o mașină a timpului.

În anii 80, un grup de specialiști au lansat ideea unei călătorii în timp, într-o gaură de vierme.
Gaura de vierme este o structură ipotetică a spațiu-timpului, reprezentată sub forma unui tunel lung și subțire care face legătura între două puncte spațiu-timp. Ea ar fi o zonă de gravitație intensă, asemănătoare unei găuri negre. Dacă o gaură neagră duce către nicăieri, o gaură de vierme are început și sfârșit. Obiectele care trec prin ea pot fi proiectate în trecut și viitor.

Fizicienii susțin că aceste găuri de vierme se produc odată cu Big Bendul și în Cosmos se află foarte multe.
Specialiștii sunt convinși că pot construi o gaură de vierme, în mod artificial, controlat. Acest lucru este posibil în interiorul unui accelerator de particule, numit collider. Dacă s-ar încerca construcția ei în spațiu ar trebuie făcută o tăietură în timp și spațiu, ceea ce ar duce la producerea unei energii colosale. Această energie ar distruge toată natura și ar duce la formarea unei găuri negre.

Colliderul poate crea condițiile care au fost la câteva microsecunde după producerea Big Bandului.
Pedro Ernetti a inventat un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate fotografia trecutul omenirii, care a fost numit cronovizor. Se spune că planul secret al acestui dispozitiv este ascuns la Vatican. Cu ajutorul acestui dispozitiv au fost fotografiați Iisus și Napoleon, atunci când erau în viață. Cronovizorul captează imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat sub forma unor holograme proiectate într-un spațiu cilindric.

În 1994, preotul Ernetti a murit, ducând cu el secretul acestui dispozitiv. Ernetti a recunoscut că a lucrat la acest dispozitiv cu ajutorul a 12 savanți, dintre care unul laureat al premiului Nobel. Nu se știu multe lucruri despre acest dispozitiv. Ce s-a putut afla este faptul că are multe antene care captează lumina și sunetul. Antenele sunt construite dintr-un aliaj misterios. Preotul Ernetti susținea că principiul după care funcționează dispozitivul este unul simplu. Undele vizibile și audibile nu se distrug, nu dispar.

vatican VATICANUL ASCUNDE CRONOVIZORUL, APARATUL DE FOTOGRAFIAT TRECUTUL

Măreția acestui aparat a spus Ernetti este aceea că poate recupera energia pierdută acum câteva secole. În 1972, o revistă italiană a publicat fotografia cu Iisus agonizând, captată de către cronovizor. Imediat după moartea lui Ernetti, reprezentanții Vaticanului au distrus aparatul iar planul acestuia a fost ascuns în arhivele bine păzite ale Vaticanului.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și