VASE FANTOMĂ, MĂRTURIILE UNOR REALITĂȚI MISTERIOASE

0

În anul 1947, vasul Ourang Medan a fost descoperit plutind în derivă în apele indoneziene.Toți membrii echipajului erau morți. Unii dintre aceștia aveau o expresie de groază, semn că ceva teribil se întâmplase. Toate cadavrele aveau mâinile ridicate către cer ca și cum ar fi vrut să apuce ceva.

Au fost mai multe ipoteze cu privire la această întâmplare. Unii considerau că vasul făcea curse ilegale între China și Japonia și a fost atacat. Alții au spus că vasul a fost atacat de un OZN.

Un lucru era cert. Moarte echipajului fusese violentă. Fețele celor morți indicau groază.  A început o anchetă cu privire la vapor și spre stupoarea celor care au anchetat cazul, au descoperit că vaporul nu era înregistrat, deci nu avea un proprietar.

Ourgan Medan a fost numit vasul fantomă. Nu este primul caz de acest gen. Un alt caz celebru este cel al vasului numit Olandezul Zburător.

Vasul a fost observat de numeroși marinari. Chiar ducele de York, viitorul rege al Angliei, la vârsta de 16 ani, se afla pe vasul Bacchante, când a fost martorul unei astfel de apariții.

Întâlnirea a avut loc în iulie 1881, în apele australiene. În acest sens stau mărturie notele din jurnalul de bord întocmite de căpitan.

Vasul Bacchante s-a apropiat la o distanță de 300 de metri de Olandezul Zburător, care era învăluit într-o ceață densă. După ce l-au semnalizat de câteva ori, vasul a dispărut.

În anul 1861, vasul Royal Navy a întâlnit misteriosul vapor, care a dispărut în momentul în care s-a apropiat de el.  În iulie 1934, echipajul iahtului Mary Ann a avut parte de aceeași surpriză. Vasul a trecut pe lângă iaht, după care a dispărut ca prin minune.
În ianuarie 1937, echipajul vasului Khosron a avut parte de o întâlnire misterioasă. La mai puțin de trei mile au observat un vas pe care scria Tricoleur.

Ceea ce era ciudat era faptul că acest vas dispăruse în acea zonă, în anul 1931. Au fost chemate ajutare care au cercetat zona. Vasul dispăruse.

În anul 1944, un submarin american a reperat un convoi de vapoare. Cu toate că nu se semnalase prezența unui convoi în acea zonă, americanii au crezut că este vorba despre un convoi japonez. În momentul în care au atacat convoiul, acesta dispăruse.

În anul 1959, două vapoare britanice observă o ambarcațiune care plutea în derivă. S-au apropiat și au văzut că scria France Libre. În câteva secunde ambarcațiunea a dispărut.

VASE FANTOM%C4%82 - VASE FANTOMĂ, MĂRTURIILE UNOR REALITĂȚI MISTERIOASE

În anul 1960, în apele din apropierea Argentinei, a fost semnalată, cu ajutorul unui sonar, prezența unui submarin. A fost somat să oprească, dar acesta a dispărut.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și