VAMPIRISMUL, DE LA SUPERSTIȚIE LA ȘTIINȚĂ

În apropierea orașului Gliwice, Polonia, a fost făcută o descoperire macabră. Au fost descoperite mai multe morminte ale vampirilor. Capetele erau decapitate și puse deasupra picioarelor. Acest lucru sugerează că trupurile au fost supuse unor ritualuri prin care aveau să se asigure că morții nu vor învia.

Superstițiile străvechi spun că menținerea capului separat de corp va face imposibil ca mortul să învie pentru a teroriza persoanele vii.
Altă metodă era spânzurarea unei persoane până când corpul aflat în descompunere se separa de cap. Au existat și alte metode bizare prin care oamenii încercau să scape de vampiri.

Antropologul Matteo Borini a descoperit și alte metode bizare prin care oamenii încercau să combată amenințarea vampirilor. Specialistul citează cazul unei femei care a murit în timpul unei epidemii în secolul al XVI-lea la Veneția.

Femeia a fost înmormântată cu o cărămidă înfiptă între dinți, această metodă medievală populară prin care oamenii acționau ca să prevină posibilitatea ca un vampir să învie și să se hrănească cu sângele celor vii. Mormântul ar putea fi cel mai vechi mormânt al unui vampir descoperit până acum.

Cazul femeii era unul tipic, în care o acuzație de vampirism era făcută în urma unei calamități, cum ar fi o epidemie sau eșecul unei culturi agricole. Acuzarea unui individ ca fiind vampir era o metodă răspândită prin care oamenii găseau un țap ispășitor pentru producerea unui dezastru.

În alte cazuri, corpul unui presupus vampir era ținut la sol cu ajutorul unui țăruș din lemn. Obiceiul decapitării trupurilor presupușilor vampiri înainte să-i îngroape era foarte răspândit în țările slave.

loading...

Biochimistul canadian David Bolhin susține că o boală a sângelui transmisă ereditar ar putea explica întreaga mitologie care s-a creat în jurul vampirilor.

Un metabolism defectuos duce la apariția unor simptome cum ar fi anemia, paloarea, alungirea caninilor, rahitism, lipsa vitaminei D, leziuni cutanate în cazul contactului cu lumina.

După sistemul circulator, sistemul nervos este foarte afectat de această boală. Un bolnav poate să manifeste dereglări neurologice urmate de o paralizie care îl poate ține într-o stare cataleptică timp de mai multe zile.

VAMPIRISMUL - VAMPIRISMUL, DE LA SUPERSTIȚIE LA ȘTIINȚĂ

Mulți dintre aceștia au fost considerați morți și s-au trezit așezați în sicriu pentru a fi înmormântați. Specialiștii consideră că mușcătura unui animal, vulpe, lup, liliac poate duce la apariția rabiei, boală care determină stări de furie, de insomnie și vagabondaj nocturn asemuite cu vampirismul.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns