Take a fresh look at your lifestyle.

Vajra, arma misterioasă cu care zeii au eliberat Pământul de demoni

Vajra este o armă menționată în toate scrierile străvechi ale celor mai importante culturi antice. Este, de asemenea, cel mai important instrument ritual al budismului Vajrayana. În sanscrită, cuvântul vajra este definit ca fiind dur sau puternic precum un diamant. Simbolizează o stare impenetrabilă și indestructibilă a cunoașterii și iluminării.

Vajra era considerată arma supremă a zeilor. Pe de o parte, popoarele antice considerau această arma ca fiind una a păcii eterne, dar de partea cealaltă deținea o forță incredibilă de distrugere. Pentru prima dată, această armă misterioasă este menționată în textele indiene, în care se spune că aparținea zeului Vedra Indra.

În prima fază, atunci când Pământul era stăpânit de demoni, Namuchi a îndepărtat toată lumina și umezeala. Indra a simțit că demonul vrea să pună stăpânire pe lume, motiv pentru care a avut nevoie de o armă puternică pentru a-l învinge. A apelat la ajutorul zeului suprem, Vishnu.

Acesta i-a spus că are nevoie de o armă, care să nu fie nici solidă și nici lichidă, pentru a alunga demonii. În acest fel, s-a născut Vajra, o armă cum nu mai era alta, care arunca jeturi puternice de lumină.

În cele din urmă, Indra a reușit să-l învingă pe Namuchi și a restabilit normalitatea pe Terra. Textele din Rig Veda, descriu această armă precum un tub metalic, care conținea la cele două capete mai multe petale de lotus. Atunci când petalele se deschideau, o lumină puternică ieșea din acest obiect.

O legendă budistă ne spune că însuși Buddha, i-a luat arma zeului Indra și i-a închis capetele. Astfel, a reușit s-o transforme într-un sceptru al păcii.

Loading...

Povestea acestei arme se regăsește în cultura numeroaselor civilizații antice. Sub o altă formă, dar principiul de funcționare este același. De exemplu, simbolul fulgerului apare în numeroase legende antice. Zeii, aveau puterea să arunce cu fascicule de lumină pe Pământ. În principiu este vorba despre aceeași armă, descrisă altfel.

Vajra

În mitologia greacă, Zeus era cel care deținea o armă similară. Cu ajutorul acestei arme a reușit să lupte împotriva numeroaselor creaturi bizare. Primele imagini ale zeului îl creionează ținând în mână o armă din care ieșeau fulgere.

De partea cealaltă, mitologia sumeriană ne spune că zeul Marduk, ținea în mână un sceptru cu trei vârfuri deschise atunci când s-a luptat cu Tiamat. Este vorba despre aceeași armă, cu o putere de distrugere imensă și din care ieșeau valuri de lumină.

loading...

Comentariile sunt închise.