Vaccinurile, efecte adverse devastatoare asupra sănătății – studii independente

Vaccinurile, efecte adverse devastatoare asupra sănătății – studii independente

Decenii la rand am aflat, parinti, copii si adulti, ca vaccinurile sunt un mare ajutor in favoarea sanatatii, a cresterii sperantei de viata etc. Mai nou, vaccinurile sunt privite piezis pentru ca lumea nu mai crede in eficienta acestora si mai ales in produsele  industriei farmaceutice care, luand-o pe urmele „hranei nesanatoase”, ne ofera solutii in care predomina efectele secundare negative multiple.

E destul sa privim la campaniile media globale care, ca la un semn, atunci  cand profitul industriei farmaceutice americane este in primejdie, apar in presa tot felul de campanii de sustinerea unui medicament sau vaccin.

 In privinta gripei de sezon, observam cu ochiul liber aceasta campanie interesata. Suntem bombardati cu stiri apocaliptice despre „cresterea deceselor  zilnice cauzate de gripa”(!?), dintre aceia care „nu au fost vaccinati”! In fata acestor campanii de „fake news”, oamenii nu fac decat sa se supuna in mod fatalist. Aceeasi campanie si in cazul parintilor care nu-si mai vaccineaza copiii pentru anumite boli, cu o reactie dura a autoritatilor: lege impotriva celor indaratnici!

Initial, vaccinurile au fost privite ca o salvare. Planeta a fost convinsa, decenii la rand ca ele, vaccinurile sunt „dumnezeu pe pamant”, si acum nu mai putem trai fara ele! Profiturile sunt pe masura. In privinta ingrijorarilor justificate, ele au fost intotdeauna anihilate cu studii stiintifice interesate, menite sa aduca fericirea pe Pamant!

Exista insa si studii independente care demonstreaza ca lucrurile stau putin diferit.

 Un exemplu recent este munca unei echipe de cercetatori care a studiat timp de 30 de ani impactul vaccinarii asupra copiilor din Guineea Bissau, dupa cum transmite Agerpres.

Efecte ale vaccinurilor

 Concluzia studiului coordonat de dr. Christine Stabell Benn, publicat sub titlul Non-specific effects of vaccines: Current evidence and potential implications (Efecte nespecifice ale vaccinurilor: Dovezi curente si posibile implicatii) in revista Science Direct, este „cu totul surprinzatoare” (stim pentru cine?), a fost ca e timpul sa ne schimbam perceptia asupra vaccinurilor! De ce? Pentru simplul fapt ca ele „nu sunt doar un instrument de preventie impotriva anumitor boli, ci interactioneaza cu sistemul imunitar la scara larga, avand atat efecte benefice, cat si efecte negative, in functie de tipul de vaccin folosit”, scrie publicatia online  The Conversation. com.

 Echipa, coordonata de Christine Stabell Benn, doctor in medicina la University of Southern Denmark, a observat ca vaccinurile „care contin virusuri vii au o influenta benefica asupra sistemului imunitar, dincolo de protectia fata de boala vizata, pe cand cele ce contin corpuri virale moarte au efecte negative ce intrec cu mult beneficiile protectiei fata de bolile respective, in cazul vaccinului DTP (difterie, tetanos, pertussis) inregistrandu-se chiar o crestere de 5 ori a riscului de mortalitate a sugarilor vaccinati prin comparatie cu cei nevaccinati”.

 Continuand cercetarile din 1980, cercetatorii  au constatat „ca vaccinurile au un efect general asupra sanatatii copiilor, dincolo de specificul bolilor impotriva carora au fost concepute. Spre exemplu, vaccinurile influenteaza si riscul de aparitie a unor infectii in organism. Echipa de cercetatori a denumit aceste efecte asupra starii generale de sanatate a copiilor „efecte nespecifice ale vaccinurilor”.

 Vaccinurile cu virus viu „contin o forma mult atenuata a agentului patogen, care produce o infectie usoara in organism, de obicei atat de usoara incat ramane asimptomatica”. Rar, acest tip de vaccinuri „are potentialul de a-i imbolnavi pe cei care le primesc tocmai de boala impotriva careia ar fi trebuit sa-i imunizeze, in special in cazul persoanelor cu sistemul imunitar compromis”.

rp_virus.jpg

 In vreme ce vaccinurile cu virus mort „nu reusesc sa stimuleze suficient sistemul imunitar si, de aceea, sunt insotite de adjuvanti, substante chimice toxice pentru organism, asa cum este aluminiul, care au tocmai rolul de a provoca un raspuns imunitar. De asemenea, aceste vaccinuri trebuie repetate pentru a atinge nivelul de protectie dorit”.

 Dr. Christine Stabell Benn, care a studiat patru vaccinuri cu virus viu, atenuat, si sase vaccinuri cu virus mort, nu doar in Guineea Bissau, dar si in alte state sarace, precum si in Danemarca, a ajuns la concluzia „ca vaccinurile cu virus viu, atenuat, reduc mortalitatea si imbolnavirile cu mult mai mult decat protectia specifica pe care au fost concepute sa o ofere, in timp ce vaccinurile cu virus mort, desi ofera protectie impotriva bolilor pentru care au fost concepute, au efecte grave asupra sanatatii, putand duce chiar la deces”.

Doua exemple, dar nu numai

 Studiul ofera si doua exemple: vaccinul BCG si DTP.

 In cazul vaccinului BCG (Bacillus Calmette-Guérin), acesta protejeaza impotriva complicatiilor grave ale tuberculozei si se recomanda inca de la nastere in tarile sarace (dar si in Romania!). Efectele observate au evidentiat ca „in prima luna de viata, mortalitatea din orice cauze a fost redusa cu peste o treime la copiii care au primit vaccinul, prin comparatie cu cei care nu l-au primit. Copiii nu mor de tuberculoza in prima luna de viata, mentioneaza autorii studiului, insa vaccinul BCG reduce riscul de a muri de septicemie (sepsis) si de pneumonie – un efect nespecific pur, ce nu are nimic de-a face cu protectia impotriva complicatiilor tuberculozei”.

 In cazul vaccinului cu virusuri moarte DTP (impotriva difteriei, tetanosului si pertussis), „s-a presupus ca prin introducerea acestui vaccin in schema vaccinala a copiilor din Guineea Bissau se va obtine o reducere a indicelui general al mortalitatii infantile. Oamenii de stiinta au fost insa surprinsi sa constate contrariul”. Pentru ca, desi protejati impotriva difteriei, tetanosului si pertussis, „in randul copiilor vaccinati cu DTP s-a inregistrat o mortalitate de cinci ori mai mare decat in randul celor nevaccinati. Pretul protectiei impotriva difteriei, tetanosului si pertussis este foarte ridicat: creste riscul de mortalitate din cauza altor infectii, asa cum sunt infectiile respiratorii”.

 Sa mai spunem ca vorbim de doar de doua exemple dintre numeroasele studii desfasurate de echipa dr. Christine Stabell Benn pe diferite tipuri de vaccinuri.

rp_vaccin.jpg

 „In afara de BCG, cercetatorii au identificat efecte benefice nespecifice in cazul folosirii vaccinurilor cu virus viu, atenuat impotriva pojarului, variolei si varianta orala a vaccinului antipoliomielitic. De cealalta parte, in afara de DTP, vaccinurile pentavalent, antipolio, impotriva hepatitei B si vaccinul antigripal H1N1, toate cu virus mort, au efecte nespecifice potential mortale, in special pentru fetite. Pornind de la aceste rezultate, echipa condusa de Dr Christine Stabell Benn a preconizat ca noul vaccin anti-malarie introdus recent in Guineea Bissau va avea efecte negative in special in randul fetelor”.

 Un studiu serios, nu „fake”, inseamna ca el poate fi reprodus si de alti cercetatori. Rezultatele oferite de Dr. Christine Stabell Benn au inceput sa fie „repetate si de alte echipe de cercetatori in alte regiuni sarace din Africa si Asia, insa rezultate similare au fost obtinute si in tarile bogate precum SUA.

 In fine, intervine si Organizatia Mondiala a Sanatatii: „OMS a revizuit datele cu privire la efectele nespecifice ale vaccinurilor BCG si anti-rujeolic cu virus viu, atenuat si respectiv pentru vaccinul DTP si a concluzionat ca primele pot reduce mortalitatea infantila cu mai mult decat se credea, in timp ce vaccinul DTP duce la o crestere a mortalitatii infantile (din orice cauze)”.

 Cum putem iesi din aceste dileme?

Revista Magazin

CATEGORIES
Share This
>