Mistere

schimbărilor climatice
Descopera

Va supraviețui România schimbărilor climatice?

2views

Specialiştii din cadrul Eco Experts au realizat un infografic bazându-se pe informaţiile prezentate acum doi ani de Universitatea Notre Dame care a publicat atunci un index cu naţiunile care vor fi afectate de schimbările climatice.

Rezultatele experţior au fost îngrijorătoare. Ţările dezvoltate deţin o infrastructură stabilă prin intermediul căreia organizaţiile se pot adapta mult mai uşor încălzirii globale. Există ţări care sunt marcate pe hartă cu portocaliu, ceea ce înseamnă ce ele se află într-o zonă critică.

România se află pe locul 53, într-un top care începe cu țările cele mai puțin afectate și se încheie cu cele puternic afectate de shimbările climatice. Danemarca este țara în care efectele climatice se vor simți cel mai puțin, iar în Africa Centrală efectele vor fi devastatoare.

Grupul interguvernamental privind schimbările climatice (Intergovernmental Panel on Climate Change — IPCC), care întruneşte peste 1.300 de oameni de ştiinţă, prognozează o creştere a temperaturilor pe glob cu 4-5 grade Celsius până în 2100, scrie Libertatea.ro.

Cum se va schimba VREMEA în România în următorii 20 de ani

Climatologii spun că România se confruntă deja cu o creştere a nivelului Mării Negre, care este dată de creşterea debitului Dunării, din cauza tăierii masive a copacilor din zonele pe care fluviul le străbate pe teritoriul ţării noastre.

Loading...

În plus, tendinţele pentru iarnă, primavără şi vară arată că în următorii ani vom avea parte de mai multe zile în care temperaturile depăşesc normalul perioadei, în comparaţie cu ceea ce se întâmplă în prezent.

Problemele, aşa cum arată acum pentru România,  sunt legate mai ales de stresul termic şi de reducerea resursei de apă. Este vorba de lucruri care deja se întâmplă, dar care se vor accelera în următoarele decenii.

schimbărilor climatice

Problema stresului termic vizează frecvenţa şi intensitatea intervalului de căldură şi problemele de secetă. Zonele vizate sunt cele sudice şi vestice.

 

loading...